tiistai 21. helmikuuta 2012

Lumikaaos 2

 Se sitten "taas" tapahtui sillä nainen jäi putoavan lumen, mutta lähinnä jään alle, joka aiheutti valitettavan ja turhan kuoleman. Ei sen puoleen, toinenkin on kuulemma kuollut samaiseen ongelmaan ja muutama muu on saanut lunta niskaansa. Talkkarinkaan tiedossa ole kuin läheltäpiti tapauksia, joissa on selvitty alushousu pyykillä ja herrastelulla.
  Onhan näitä tapahtunut maailman sivu, mutta vähän alkaa tuntumaan siltä että tavallinen kansa on tuudittautunut valheelliseen turvallisuuden tunteeseen. Tämähän on vasta kolmas talvi, jolloin pyryttää peräjälkeen noin normitalven verran. Tosin se lumentulo on ollut helvetin rajua erinomaisen lyhyessä ajassa. Tämän talven sadanta ei ihan vielä vedä vertoja viime talven lumimäärälle ja siitä lienee ilmaston lämpenemistä lietsovat huru- ukot kiittävät. Saurin kumminkin täytyy järjestää pasifistisesta luonteesta ja elämän katsomuksesta välittämättä sota, lumisota. Taas saa kuulemma pysäköidä toreille ja turuille.
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/helsinki_muuttaa_toreja_parkkipaikoiksi/

  Lumen poisto kun on joillekin välttämätön paha ja turha kulunki, kun se jokatapauksessa sulaa keväällä, kuin poliitikkojen lupaukset paremmmasta vaalien jälkeen. Siitä johtuen Talkkari on vähän tutkaillut tilastoja ja hulluja määräksiä, sekä miten ne toimivat jos ovat toimiakseen.
  Muistaakseni Helsingissä ainakin jos talon edessä olevan kadunpätkän haluaa sulkea edes hetkeksi, melkeimpä mistä syystä tahansa niin siihen tarvitaan lupa kaupungin virkamiehiltä. Ja tällä hetkellä niitä pätkiä on helvetin monen kilometrin edestä Helsingin keskustassakin, mikä pidempään mikä lyhyempään ja juuri sen takia, että odotellaan lumenpudottajia. Ja luvan saaminen kun kestää sen viikon pari, niin lumenpudottajat tai itseasiassa puomitusmääräyksen antaneet ovat tästä kulmasta katsottuna lainrikkojia.
  Eikähän joku pikkusieluinen virkamies, ilman talkkarinkin paljastusta ole tämän havainnut ja on ryhtynyt toimimaan kunnon aivottoman, sekä piirun tarkasti pykäliä noudattain toimiin. Tosin kun ammattimiehet ovat asialla ja tieto lisää toisille tuskaa, niin kerrottakoon kolleegoille:
  Pyytämällä pelatusviranomainen tai poliisi ( toisisijainen vaihtoehto, ihan ammatti pätevyyteen liittyen, kun pyssyt ei pauku tai joku heilu kirveen kanssa ) paikalle ja arvioimaan tilanne. Tällöin pelastusviranomaisen päätöksellä, voidaan sulkea vaikka koko Mannerheimintie ja ihan mistä kohden tahansa, juuri henkeen ja terveyteen vedoten. Käyttäkää tätä viranomaistoimintaa ihmeessä hyväksenne, niin ei tule jälkeenpäin sanktioita kunnallisilta virkamiehiltä.

 Niin ja on näemmä ensinmäinen lumenpudottaja tullut pätkänmatkaa katolta alas. Arska se ei voinut olla, sillä sillä ole talvisinkin tapana laskeskellä köyttä pitkin pullakahville.