perjantai 10. helmikuuta 2012

Vientiä ja viikonloppu.

  Ei ole tämän maan asiat kohdallaan, kuun pääministerinkin täytyy lähteä väliaikaiseen maanpakoon, mukamas konferenssia ja vienninedistämistä ja ei niin yllätyksellisesti Brasiliaan. Jos ei olisi kadonnut täältä, niin uudelleen liekä olisi "kaatunut". Se on paskapuhetta, että lumityöt ja liukkauden torjunta olisi jäänyt Käteisen kotitalon kohdalla jäänyt tekemättä. Tosin aivan pienenpieni mahdollisuus on olemassa, että urakoitsija olisi käyttänyt halpatyövoimaa ja laskuttanut täyden hinnan. Toisaalta, kun visioidaan Käteisen suuresta kansasuosiosta, niin eittämättä tulee mieleen jonkun punavihreän käyneen kopsauttamassa oliota otsaan.
  Talkkarilakkin on pieni pulma töissä, kun yrittää tehdä hyvää jälkeä niin kumminkin tulee tehtyä priimaa. Elä nyt sen kanssa sitten.

 Mutta jotain hyvätapaistakin on maailmalta kuultu, sillä Suomen poliisi on saanut yllättävän pyynnön Afrikasta. Olisi kuulemma tarvetta alkaa opettamaan mm. Egyptin ja Libyan suunnalla kouluttaa uudet ja entistä ehommat poliisivoimat vallankumousten jälkeen.
  Toisaalta, kun Talkkarikin ajattelee poliisivoimiemme henkistäkin rappiollisuutta ja muutoikin sekavaa johtamista niin ei ole suurta hyppäystä parempaan. Vähän niinkuin yritettäisiin mennä tekemään A- luokan työtä, mutta B- luokan osaamisella. Tosin nyt olisi niiden jonninjoutavien poliisihallituksen ja turhien apulaispolliisipiälliköjen näytön paikka. Esimerkiksi Libyassa ei se raha ihan heti loppuisi ja näin tulisi meikäläisille näytetyksi miten hyvää turvallisuutta ja rikostutkintaa saisi riittävällä rahoituksella saisi.
  Tänne säästyneillä palkkarahoilla voitaisiin sitten palkata kentälle aitoja ja rehellisiä uusia poliiseja. Kun kuulemma virkaiän kasvaessa, kuminauhamaisesti moraali alkaa löystymään, varsinkin kun omasta hyötymisestä tai kilven kiillottamisesta on kysymys.

 Lähestulkoon koko kansan puolesta: P(t)aatero, lähde esikuntinesi Afrikkaan kouluttamaan "poliiseja" . . . .