perjantai 24. helmikuuta 2012

Talkkarin legendaalinen perjantaisauna, taas.

  Ja jälleen, totuttuun tapaan Talkkari käväisi muijan kanssa saunassa. Kelin huomioonottaen kelin ( pirun liukas pihatie ) päätin sitten lainata kaverin moottorikelkkaa, eihän tuo matka olisi ollut se 50 metriä suuntaansa. Ensinmäisen virheen tein, kun muijan siirsin taakseni istumaan. Ei tullut sillä hetkellä mieleen se 5 vuoden takainen moottoripyörä retki. Sillä reissulla kun ja tällä saunareissulla ajattelin vähän viihdyttää itseäni ja muijaani kiihdyttää, antamalla vähän bensiiniä kaasariin ja se oli toinen virhe.
  Meikäläinen kun ei muistanut, että hätäpäissään muija edellisellä, niin kuin tälläkin kertaa tarrasi muniin kiinni. Kyllä siinä kummasti tasoittui Talkkarin menohalut minimiin. Edellisellä kertaa istahdin ensinmäiseen lätäkköön, josta paikallinen meikäläisen hääti syyttäen salakastuksesta. Joku helvetin lohilätäkkö se oli kyllä, jälkeenpäin kun sen huomasin riisuessani ajokamppeita, tulla pullahti nimittäin puolikiloinen lohi lahkeesta ulos.
 
  Tällä kertaa talvi oli onneni sillä saunan eteen päästyämme, loikkasin moottorikelkan tarakalta, suoraan lumihankeen kivistäviäni kiveksiä kylmällä hautomaan. Hyvä vai paha  miten sen ottaa, sillä samalla tuli rikotuksi kaveri jäähtymään laittama kossupullo. Sentään ei mitään vammoja pesauksiin, mutta täytynee huomisella hakea korvaukseksi kaverille uusi, olkoon tämän illan kuivinsuin. Ja tarkastaa persus uudestaan.
 Saunaan päästyäni, johan akka oli saunonut- pessyt itsensä ja vieläpä vittuili siitä että jälkijunassa tulen saunaan. Pikaisen pesun jälkeen ja ihan yhteisymmärryksessä päätimme kävellä / kontata kotiin ja sieltä sitten soitin kaverille kordinaatit mistä hakea helvetinkoneensa, tosin unohdin kertoa pienistä pintavammoista ja telamaton löytymisestä pailkallisesta pihakoivusta. Vitun huonoja nuo ulkomaanelävien tekemät koneet.

 Ps. Tänä iltana, onni suosii rohkeaa . . . ja Talkkarihan on tänään rohkea . . . .
Vähän tunnelmaan liittyen, viritysmusiikkia:
 http://www.youtube.com/watch?v=3R2qbmodWcg