lauantai 17. maaliskuuta 2012

Rikos ja rangaistus.

  Talkkari ei ole saanut eilen iskua päähän, vaikka mahtipontisesti otsikossa onkin Dostojevskin romaanin nimi. Talkkari ei tosin ole tutustunut teokseen, mutta ihan parista sanasta päätellen se kertoo rikoksen teosta ja teon rangaistuksesta.

  Tänään on lehdissä vilahdellut eräänlaisen tehokkuusmittarin tuloksia, missä näkyy karusti kuinka hyvin tai huonosti on kansalaisten oikeus turvattu. Jos ihmiset luulevat ja luulevatkin, että Suomessa poliisi on tehokas rikosten selvittäjä, niin luvut kertovat jotain toista. Kirjatuista rikosilmoituksista selvitetään noin 42,4 % mutta suurimmalta osin tekijä jää rysän päältä kiinni, tekijä pystytään yksilöimään tai muutoin lipsahtaa tekijän tieto poliisin tietoon. Useammassa kuin joka kolmannessa tapauksessa rikostutkijoiden osuus rikoksen selvittämisessä oli vähäinen tai olematon. Jaa`a mitäköhän tämä kertoo rikostutkinnan tasosta ? ? ?  Talkkarin ja monen muunkin mielestä ei hyvää, mutta ei ihan banaani- tasavaltojen tasolla vielä olla.Tosin (T) / Paatero yrittää parhaansa, kun mukamas ei rahaa löydy poliisien palkkaamiseen lisää, se kun pitää esikuntansa lisätä . . . olla kuin valtio valtiossa.

  Varsinkin poliiseihin kohdistuneet rikokset tulevat 100 % varmuudella tutkituksi ja rikolliset saadaan tuomiolle ja hyvä niin, yhteistä hyvää ja turvallisuuttahan he ovat luomassa ja joskus henkensä likoonlaittain.
  Talkkkari tosin kuuli tässä "hauskan" jutun, missä poliisi jäi erään miehen muijan panemisesta ja ihan rysän päältä ja siinä kun isäntä vittuuksissaan tempasi kirveen sängyn päätyyn kiinni ( ei aikomustakaan vahoingoittaa vaan ainoastaan pelästyttää ) , niin oikeudessa se muuttui sitten virkamiehen tapon yritykseksi.
  Tosin vapaa- aikana poliisi saa nussia ketä haluaa ja tuskinpa tässä oli niitä piirteitä kuten eräs suonenjokelainen poliisi teki, missä virkamerkkiä vilauttamalla saatiin pillua, mutta tosin KO:ssa koko homma kaatui. Tamä tapaushan tulee asiakirjojen osalta julkiseksi vuonna 2068, lienee syynä tytön alaikäisyys.

  Eli  jossain vaiheessa tulkintaa vapaa- ajalla nussiva poliisi muuttui virka- aikana nussivaksi poliisiksi. Talkkarillakaan ei ole tietoa, lensikö mälli vai tapahtuiko ns. coitus interruptus mutta tuomio tuli virkamiehen tapon yrityksestä. Eli lyhyenä päätelmä todettakoon, että jos puoliso jää kiinni ns. rysän päältä, niin kysykää ihmeessä, että onko poliisi ennen kuin alatte tekemään mitään tai jos ylipäätänsä teette mitään.

 http://www.hs.fi/kotimaa/Poliisi+selvitt%C3%A4%C3%A4+luultua+harvemman+rikoksen/a1305557987488

 Mutta kaikesta huolimatta ja siitä johtuen, kaikki kunnia rivipoliiseille mutta riikinkukot haistakoon paskat.