perjantai 16. maaliskuuta 2012

Suomalaisia perjantain perinteitä, sauna

  Taas oli se "aika" kun perjantaisin saunassa tuli käytyä . . . ja vähän kylvettyä. Sinänsä erikoista, että en edelleenkään saanut sitä kirkkorekeä ja hevosta lainaksi, että komeasti olisi karautettu saunaan ja saunasta. Tosin mennessä ei olisi kuskia tarvittu, mutta paluu matka olisi ollut toisin. Eihän kännissä voi ajaa hevoskärryjä . . . tai jos hevonen on kännissä, niin mitenköhän virkavalta siihen suhtautuisi, ei kuski vaan ajokki on kännissä.
   Toki vastuullisena ja eläinrakkaana ihmisenä Talkkari olisi laittanut hevoselle vettä ja vähän viljaa eteen, kun naaraani kanssa olisimme kylpeneet. Ja kun kierrätys on kunniassa, niin se ruis olisi ollut kertaalleen kierrätettyä. Sillä mäskiä tulee tuhottomasti, kun tässä täytyy varautua vihulaisen tuloon ja määrättömästi täytyy tiputtaa sitä yhtä aine osasta Mollotovin- coctailista. Olisi siinä hevosellekin ollut maistiaisia, eipä olisi ollut kylmissään tuossa saunan edessä odottamassa.

  Olivat näemmä korjanneet viime kerralla päreiksi menneet lauteet. Siinä maatessani, Talkkari tuli kysyneeksi muijaa hieromaan NISKAA, niin johan akka pomppasi perseen päälle ja siinä rytisten mentiin lauteiden läpi lattialle. Ei ihan onnistunut Talkkarin kääntyä selälleen, mutta yritys oli hyvä, vain puoli metriä lisää niin olisi onnistunut ja joku muukin olisi rääkäissyt ja huokaissut.

  Tänään sinänsä ei tapahtunut juuri mitään mainitsemisen arvoista, mutta kokemus karttui muijan viinapään kestävyydestä. Ei kestä akka pullollista väkiviinaa kiukaalle heitettynä,. joten pulkallahan se piti vetää kotiin jatkamaan spontaanisesti aloitettua karaoke- iltaa. Onneksi talkkarilla on helvetin hyvät kuulosuojaimet ja jos se ei riitä, niin täytyy tehdä taktinen vetäytyminen korsuun, sinne kirsikkapuun alle.