torstai 20. kesäkuuta 2013

Hullu mikä hullu.

  Talkkarikin alkaa tässä kohta viettämään ensin juhannusta ja sitten ansaittua kesälomaa . . . mutta mihin tämä maa on menossa. Sillä tässä eilisellä tuli asiaa pohdittua aidon ja oikean hullujenhoitajan kanssa. Ennen edellistä lamaa, kun Lapinlahden mielisairaala oli vielä pystyssä Talkkarin kaveri oli siellä töissä ja kertoi siinä illan ratoksi "hauskoja" juttuja. Yksi hyväkäs uskoi suljetussa kopissa, että joku säde osuu siihen, kun panee maata sänkyyn. Oli hyvän tovin siirrellyt sänkyään ympäri koppia hikipäissään ja pakkohan hoitajien oli antaa sille raihoittava pistos. No, että ei ihan hulluksi olisi mennut touhu, niin hoitajat hakivat keittiöstä foliota ja kääräisivät sekopään siihen, ei kuulemma "säteet" osuisi silloin mieheen . . .
  Toinen hyväkäs tuupasi nyrkin läpi panssarilaisista, kun koppi kuulemma meinasi täyttyä "kaasusta" . . . käden paikkaamisen jälkeen nainen toiseen koppiin ja antoivat tälle mukaan snorkkelin, jos sitä kaasua tulisi uudestaan . . . Ja potilas oli tälläkin kertaa tyytyväinen lopputulokseen.

  Talkkari siinä sitten kysymään, oikein pitkän linjan ammattilaiselta: Onko nämä Tukiaisten siskokset hulluja ? ? ?  Siis ihan suoraan ja varoittamatta. Siinä hullujenhoitajan katsellessa internetistä näiden toilailuja ja kirjoituksia, niin tuomio oli lyhyt ja tyly: On ne, enemmän ja vähemmän.

  Ja perustelujakin tuli roppakaupalla: Jokainen ihminen on enemmän tai vähemmän "hullu" mutta se voi tuoda esille monta tekijää . . . Vanhempien toteutumattomat toiveet omasta nuoruudestaan, jotka siirretään lapsien "taakaksi" . . . Vanhempien yletön ylistäminen lapsen erinomaisuudesta . . . Alkoholin yletön kittaaminen pitkällä aikavälillä . . . Aivot kyllä "palautuvat"jonkinmoisen juomaputken jälkeen, mutta ihmeisiin nekään eivät pysty. Lääkeiden väärinkäyttö voi ja monasti laukaiseekin "hulluuden" ja samaa tekee huumeet, joskus jopa yksi "kokeilu" riittää . . .  Juulialla, jota leikillisesti Koomaksikin kutsutaan, mukana avittamassa on kengänumeroa vastaava ÄO. 

  Eli siis Talkkarin maallikko- diagnosi on lyhykäisyydessään: Tukiaisten ääretömän glamourinen omakehu haisee . . . ja haisevat ne muutoinkin vaillinaisesta hygeniasta johtuen, joka kumpuaa lapsuudesta. Sitä on pahentanut a) lääkkeiden väärinkäyttö b) huumeiden käyttö c) yletön alkoholin ryystäminen. Samoin kumpainenkin elää omassa pehmenneessä päässään kehitetyssä "glamour"elämässään, vailla mitään kontaktia totuuteen . . . nykyhetkestä. Eli hullu mikä hullu kumpainenkin.