tiistai 12. maaliskuuta 2013

Mökillä vol 3.

  Taas on sarastanut uusi päivä, hieman tuli Talkkarille "kolhuja" eilisen erikoisharjoituksen tiimoilta. Kun ei ollut niitä suksia, niin joku pulkka löytyi liiteristä ja menoksi . . . nyt tunnetuin seurauksin. Nimittäin Talkkari pääsi livahtamaan saunasta katolle, ei ollut siinä aikaa pukea hyppyhaalareita . . . Alkoi sitten naaras ihmettelemään ja kun ulos pääsi, niin alkoi helvetinmoinen karjunta. Talkkarin täytyy sii vielä pikkuisen opetella olemaan välittämättä ulkoisista ärsykkeitä, kun valmistautuu täydelliseen suoritukseensa. Kävi näet siten, että lentoasento oli täydellinen mutta mahalaskuhan se tuli tuohon kinokseen . . . Ei mennyt sentään luita poikki, rtg- kuvat sen vahvistivat tänä aamuna. Laastaria ja muuta tukisidettä meni koko terveuskeskuksen varaston verran, no pienihän tämä paikallinen terkkari on. Talkkari ei siis ole kävelevä muumio . . . mutta ei olisi paljon pidempää alkuliukua ja loppulaskua tarvittu, että näin olisi käynyt.

  Tänään sentään Tallkari sai jonkun vanhat Lampisen sukset ja varmemman vakuudeksi tuo Talkkari naaras ajoi moottorikelkalla perässä, kun hiihtolenkkiä tuli vedeltyä. Hyvä ja paha miten sen sitten ottaa . . . sillä pakko oli Talkkari pitää vauhtia, kun se kelkan keula kolkutteli kantapäitä. Hyvää oli se, että vauhti pysyi kohtuullisena ja syke todella korkealla mutta huonoa, että Talkkari hiihti epähuomiossa karhunpesän yli . . .  Kelkallahan akka pääsi helposti karkuun, mutta Talkkari joutui vetämään kunnon spurtin ensi hankea pitkin ja sitten ison petäjä latvaan, sukset jalassa.
  Meni siinä tovi jos toinen, ennekuin talviuniltaan herätetty ja äkeä karhu väsyi ja lähti etsimään uutta nukkumapaikkaa. Alastulostaan petäjän latvasta Talkkari antaa itselleen 17,5 pistettä . . . ei telemarkki- alastulo vielä toimi automaattisesti.