keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Mökillä vol. 4.1

  Taas on uusi ja entistä ehompi päivä koittanut Talkkarin yhdistetyllä harjoitus- ja talvilomalla. Se miksi päivitys tulee näin aikaisin, niin syynä on ns. pieleen mennyt juoksuharjoitus eräällä hevostilalla. Siellä on tai oli näet semmmoinen vedessä oleva juoksumatto. Yhdistetty valmentaja- talkkarin akka oli roudannut Talkkarin sinne aamulla aikaisin.
  Talkkarin juoksuvuoroa ennen oli vuorossa ori nimeltään Eri- Voima. Tosin nykyään sitä tupataan nimittämään Lerpuksi . . . Ei kuulemma oikein oli onnistunut nuo astutushommat. Talkkarin tutustuessa omatoimisesti talliin, niin Lerpun pilttussa oli jokunen kuva Tukiaisesta, siitä tuhdimmasta ja tosi tuhdissa kunnossa. Ensihän Talkkarilla lensi huutoyrjö ja sitten silmittömän raivon vallassa riipi ne singeerattut kuvat pois talikolla. Talkkari otti sen jälkeen puhelun paikalliselle eläinlääkärille ja kertoi tästä eläinrääkkäys tapauksesta, perästä kuuluu kuulemma.

  Juuri ennen, kun Talkkarin olisi pitänyt alkaa valmistautumaan vesijuoksuun, niin pakkohan se oli Talkkarin käydä kuiskaamassa Eri- Voimalle uutiset pilttuun uudesta asusta . . . tuloksena oli sitten hajalle mennyt vesijuoksupaikka ja karannut ori. Siinä etsiessä sitä hevosta, niin kyllähän se loppujen lopuksi löydettiin, tammojen luota. Oli siinä matkalla ehtinnyt astua yhden traktorin, sahapukin ja yrittänyt samaa temppua vanhaan kuplavolkkariin.

  Eihän sen päivän harjoituksesta tullut sitten loppujen lopuksi mitään . . . tosin Talkkari joutui ylävartaloa vahvistaakseen keräämään käpyjä lumen alta.