sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Isäinpäivä

  Tässä aamusella, kun talkkari kävi vetämässä isien kunniaksi lipun salkoon, niin tuli vaan mieleen muutaman juttu asian tiimoilta. Hurrikauppiaat lanseerasivat isäinpäivää  alkaen 1949 vietettäväksi pohjoismaissa ja meille se varsinaisesti rantaantui 1970 alkaen ja virallinen siitä tuli almanakkaan merkittynä juhlapäivänä 1987. Mutta asiassa on muutama eettinen ja rasistiseksi luonnehdittava ongelma. Sillä kaikilla lapsilla ei ole oikeaa isää, siis vähintäänkin siinä fyysisessä muodossa. Talkkari nyt ei tarkoita naisten tahallisia raskaaksi hakeutumisia, jossa mimmi iskee ukon etelän rantaravintolasta hoitaa homman tai tahattomia jossa joko harkinta tai kondomi on pettänyt. On näillä lapsilla fyysisesti " siellä jossain". Ei joko tiedä tai sitten ei ilmottaudu jostain syystä isäksi.
   Tässä kun taannoin Talkkari jutteli ihmis-seminologin kanssa keinohedelmöityksistä ja lähinnä kun lepakot laittautuvat pipetilla paksuksi. Miten näissä perheissä vietetään isäinpäivää ? ?  Kutsuuko lapsi joko sitä pipettiä vai vai sitä lepakkoa joka käytti pruuttaa isäksi ? ?  Isällähän on periaatteessa jonkinmoiset killuttimet haaroissaan. Ja miten tällaisen perheen lasta mahdollisesti kiusataan, kun poikaporukassa "lähdetään kulman taakse heittämään kepillinen"  ? ? Onneton, kellä ei ole isää tai isänmallia ottaa ja vetää housunsa nilkkoihin ja kyykistyy kusemaan . . . Tai sitten päiväkodissa tai peruskoulun ala-asteella toiset väkertävät otsasuoni pullottaen isäinpäivä- korttia ja joku onneton vaan istuu paikallaan, kun ei ole isää vaan kaksi äitiä . . .
    Näin kun vähänkin ns. valtavirrasta poikkeavanoloista kritiikkiä esittää, niin se lienee on joko rasismia tai sitten vihapuhetta.

   Talkkari saanee tänään 3 kupeidensa tuotosta tänään kylään ja pienenä bonuksena vielä 2 lastenlasta, joten vipinää tälle päivälle riittää.