sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Tautitapauksia ja piilojuopottelua

  Luulo ei ole tiedon väärtti, sanotaan. Tuhkarokko, tuo monen suomalaisen lapsena sairastama tauti on taas tulossa takaisin riesaksemme, sitä se globaali maailma teettää. Talkkarikin sairasti ensin tulirokon, sitten vesirokon ja lopuksi tuhkarokon. Talkkarikaan ei voi ymmärtää niitä vanhempia, jotka kieltäytyvät lastensa rokottamisen edes todennäköisempiä tarttuvia teuteja vastaan, Ja kumminkin jos kehnosti käy ja lapsi sairastuu, niin täysmääräisesti käytetään kunnallisia terveyspalveluja. EI voi muuta, kuin ihmetellä tällaisten ihmisten ajatusmaailmaa, kun pelleilevät lastensa terveydellä.
  Johan lemmikkieläimiltä vaaditaan sen monet rokotukset ja karanteenit, että taudit eivät tänne tulisi. Kuulemma eräillä aluella Suomessa on terveydenhuollon mukaan kasvanut riski sairastua hepatiittiin, eikä kyseessä ole narkkareiden aiheuttamasta riskistä. Talkkarin kaverikin kun kuuli asiasta, niin alkoi kyselemään päiväkodista asiaa, niin "rasistin viittaa" hänelle alettiin sovittaa, tämä kun tapahtui jo 90- luvulla. Mutta jostain kumman syystä ei siellä enään näkynyt erään maanosan lapsia päivähoidossa . . .
  Talkkarikin on joutunut olosuhteiden pakosta ottamaan piikkiä pyllyyn hepatiitti A ja B:n riskin vuoksi, kun aikoinaan monikulttuurisessa ympäristössä oli huoltomiehenä.

 Mutta enemmän tässä huolestuttaa sisäministeri Räsäsen linjaus alkoholin käytöstä, sillä ei vesi ole muuttunut viiniksi vaan kunnon viinat pannaan lukkojen taakse. Johan se on työpaikkakiusaamista, kun osastopäällikkö esikuntineen on totutusti aamusella vetänyt kunnon snapsit jääkylmää kossua, ennen ensinmäistä kokousta. Poikain ja tyttöjen pitää alkaa totuttelemaan viinin lipitykseen, mutta liekö kumminkin jossain mappirivistön kätköissä, pullo jos toinen aitoa kunnon viinaa on piilossa pahan päivän varalle.
  Ei saatana, mihin tämä maailma on oikein menossa . . . ei ainenkaan parempaan suuntaan tällä menolla.