sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Suomen presidenttivaalit 2012.

  Tamminiemen henkilökunnan onneksi punapää tyranni ja kyykyttävä "muumi- mamma" saa lähtöpassit helmikuussa, kun valta vaihtuu. Mutta millaisia vaihtoehtoja kansalla on tälläkertaa ? ? ?

   Toki kristilliset ihan periaatteessa näkyvyytensä takia, kävelyttivät Sari Essayahin estraadille. Talkkari kyllä muistaa vuonna 1994 Sarin 10 kilometrin kävelyn ja varsinkin loppusuoran pyllyn pyörityksen ja eipä samanlaista veret seisauttavaa näkyä ole tullut sen jälkeen.

   Vihreät taasen ovat katselleet sateenkaaria ja kas sieltä pullahti esille Pekka Haavisto tuo Koijärvi- veteraani. Tosin jos tulisi valituksi, niin miten Nexar Antonio Floresia kohdeltaisiin, vaimonako ? ?  Silloin ecuadorilaisen etelä-amerikkalainen veri punnittaisiin, kun kukkahameeseen joutuisi pujottatumaan, òle.

    Ison jytkyn paineaaltojen jälkimainingeissa perussuomalaiset valitsivat ainoan oikean vaihtoehdon, Timo Soinin presidenttiehdokkaaksi. Kirkkolliset piirit olisivat kyllä kummissaan, kun katolilainen olisi vallankahvassa. Vai ottaisivako oppia keskiajan anekauppialta, kun raha kirstuun kilahtaa - niin sielu taivaaseen vilahtaa. Loppuisi se ainainen ruikutus rahasta.

    Kokoomuksella ainoana vaihtoehtona oli Sauli Niinistö, tuo entinen puolivallaton leskimies. Vahva on ollut kannatus, mutta kun vaihtoehtoja ponnahtelee esille niin kannatuskin on turvallisesti alle 50%. Ei edes tsunami ole estänyt miehen menoa.

    Rantaruottalaisilla ehdokkaaksi on ryhtynyt Eva Biaudet, puolue lienee lähtenyt hakemaan sellaista naista jolla on hyvä tavat. Tällöin onneksemme ei varmasti nenästä kaiveltaisi sattumia tai torkkuja otettaisi istunnoissa. Luulisi Evan olevan kristillisten jäsen, kun kaiken vihapuhe- tohinansa keskellä on pyöräyttänyt 4 lasta. Vai onkohan perheessä ajateltu vähenevää rantaruottalaisten määrää ja omalta osaltaan ajatelleet tasoittaa tilannetta. Toki poliittinen virka vähemmistövaltuutettuna lienee velvoittanut tekemään asialle jotain.
 
    Monethan ovat kuulleet maailmankuulusta triosta, Three tenores- kolme tenoria; Domingo- Carreras- Pavarotti , Suomessa taasen on vaaleissa Tres stupidos- kolme Paavoa: Arhimäki, Lipponen, Väyrynen.
   Paavo 1 on Pohjantähteen luoja, joka on kääntänyt kaikki vastoinkäymisensä voitokseen, ainakin omasta mielestään. Liekö asustaminen jalasmökissä ja korvatillikan saaminen Finnairin lentoemännältä ovat karaisseet tätä ehdokasta jatkamaan samalla linjalla.
    Paavo 2 taasen on tietämättään ja ymmärtämättömyyttään joutunut kansakouluopettajan kunnianhimon sokaisemaksi. Pitemmälle Päivi päässyt, kuin Susan ent.Kuronen nyk.Ruusunen  joka hehkutti etukäteen tulevaisuuttaan. Otti siis kansakoulunopettaja Päivi häätilaisuudessa vaarin. Paavohan tulevan vaimonsa syntymän aikoihin oli kiihottamassa varusmiehiä kieltäytymään asepalvelusta. Ei edes enon ja kummisedän tuo Mannerheimin- ristin ritarin menneisyys ole painanut mitään vaakakupissa.
    Paavo 3 tuo punavihreä sivari, demokraattinen sosialisti on suurimpana tekonaan ollut perustamassa potkupalloseuran  FC Jokerien kannatusseuraa  116% Boysia. Toiseksi suurimpana tekona voitaneen pitää kansanpankin perustamisen ehdottamista, voitosta viis sanoi sosialisti kun mahdollisista tappoillisesta toiminnasta kyseltiin.


                     Mutta onneksemme tarjokkaista vain yksi voi tulla presidentiksi.