maanantai 28. marraskuuta 2011

Yritystä ja onnistumisia

  Taas on lehdissä ihmetelty ja hehkutettu yrittäjyyden autuutta, mutta tällä kertaa maahanmuuttajien kohdalla. Innokkuutta ainakin on, sillä 2005 jälkeen on perustettu 4000 kappaletta. Lehdissä ei kyllä ollut jostain kumman syystä mainintaa, montako oli mennyt konkaan tai montako kertaa parhaat ovat perustaneet uuden yrityksen, Siis yrityksen puutteestä ei voitane puhua.
  Ihan totuudenmukaisena legendana pizzapaikoista löytyy muutamia faktoja. Jo verottaja puhumattakaan kateellisista syntyperäisistä yrittäjistä on julkituotu pitsan hinta. EI sitä lätyskää voi kuulemma myydä voittotta alle 7 euron. Talkkari on vähän suorittanut ns. siviilisalapoliisin työtä ja toteaa, että voi. Ensinnäkin ostetaan eläimille tarkoitettua 2- luokan jauhelihaa, sehän kun loppuu ensinmäisenä tukuista. Toiseksi valtio ja sen virkamiehet ovat suuressa viisaudessaan päättäneet antaa erilaisia startti ym. avustuksia vastikkeetta, varsinkin maahanmuuttajataustaisille. Eivätpä ole rumentamassa työttömyystilastoja ja maailmalla voidaan esittää rahalla kaunisteltuja työllisyyslukuja. Kolmanneksi tehdään valvovien viranomaisten työ pykälien avulla erittäin kankeaksi, että yhden huussin sulkemiseen tarvitaan vähintäänkin kunnan terveyslautakunnan kokous Levillä tai Mallaorcalla. Tai siis kokouksen valmisteleva istunto.

 Talkkari oli aikoinaan pohjolan Mogadishussa hetken aikaa töissä ja joutui epäonnekseen tyhjäämään erään maahanmuuttoperusteisen ( nimen perusteella ) mausteiden tuonti- ja tukuuliikkeen liikehuoneistoa. Enenmän oli papereiden mukaan tuloja Suomen valtiolta, kuin varsinaisesta toimialalta. Mutta ei talkkari pahalla muistele, sehän tapahtui markka-aikana ja melkeimpä pahinpaan lama-aikaan. Eipähän ollut yksi maahanmuuttajataustainen ainenkaan työttömyyskortistossa, työttömänä.