maanantai 21. marraskuuta 2011

Sensuuria

  Pakistanin viestintäministeriö on teleoperaattorit velvoittanut siistimään ihmisten sms-viestejä,  kiellettyjen sanojen listalla on mm. sanoja Jeesus ja ajovalot. Listaa on kertynyt vasta 1500 sanan verran ja kieliäkin on pari, englanti ja urdu.

  Meillä täällä taasen operaattoreilla ei tietettävästi ole moista korkeimmalta taholta käskyä käynyt, mutta internet- operaattoreilla lienee jonkinmoinen filtteri olemassa. Poliisi on estänyt suuressa viisaudessaan ja taitamattomuuttaan, joitain sivustoja missä oletuksena on ollut lainvastaista julkituontia, lähinnä lapsiin kohdistuva toiminta. Ei ole aina ensinmäisellä heitolla osunut maaliin.
  Myös monet sivustojen ylläpitäjät poistelevat tekstejä, kuvia ja muuta sälää omien ja välillä outojenkin mieltymystensä mukaan. Huippuna lienee seulan läpi päässyt sensoritar, joka ei hyväksynyt yhtään islamin vastaista tai poikkipuolista kirjoitusta. Eipä ollut pitkään kyseisen uskontopainotteisen sivuston inkivisaattorina.
  Eräänlaisena lanseerajana kyseiseen toimintaan laajemmin voitanee pitää Suomi 24:sta  tai Suoli 24, kuten jotkut sivustoa inhoavat tuppaavat ilmaisemaan eri yhteyksissä. Talkkarikin on käynyt ko. sivustoilla melkeimpä sen ensikuukausina ja kun tarjonta on laajentunut ja kielitaito kasvanut, niin vähemmälle on jäänyt tämä internetin ihmeellisyyksiin johdatellut pioneeri.
  Pikaisen tutkimisen jälkeen ei taida olla montakaan harrastetta tai aktiviteettia, millä ei olisi jonkinmoinen saitti. Samanhenkiset höpisevät omiaan ja auta armias, jos joku "ulkopuolinen" tulee lattamaan lusikkaa siihen soppaan. Jollei piilo tai julkisella "vittuillulla" tällaista " häirikköä" saada karkoitettua, niin sivuston inkivisaattori estää tai vaikeuttaa kyseisen henkilön ilmaisua. Toki sivuston ylläpitäjä saa määritellä, ken kirjoittaa ja mitä kirjoittaa mutta  kertokoon sen säännöissään. Talkkarin kaveri kun oli mennyt jollekkin harrastesivustolle kommentoimaan ja lähtöhän sieltä tuli alta aikayksikön.
   Oikeastaan talkkarin pitäisi perustaa oma erikois harrastesivusto: Menttaalinen kuviokellunta avaruudessa.