maanantai 14. marraskuuta 2011

Säitä pitelee

 Taas kohta alkaa se ruljanssa, että väki valittelee kylmyyttä kämpässä ja työpaikalla. Aikoinaan kaveri kävi yhden sokean luona, kolkuttelu pattereita jakoavaimella ja sanoin palaavansa ensi viikolla asiaan. Meni ja kysyi miten nyt on. Oli kuulemma melkeimpä heti miehen lähdettyä tullut lämpöä lisää , että sillain.
  Samantapaista taktiikkaa talkkari on helvetin usein käyttänyt: kuunnellut ne valitukset kylmästä, käynyt nortilla ja palannut takasin ja kas lämpöä tuli kuulemma tuli lisää. Vielä ei tietääkseni olla kehitetty sellaista laitetta, joka toimisi ajatuksen voimalla ja laittaisi ne säädöt kuntoon. Henkimaailman hommia siis.

  Ja on sitä naurussa pitelemistä, kun ihmiset vieläkin luulevat että meikäläinen menee lämmönjakohuoneeseen ja vääntää jotain venttiiliä. Ja paskat, talkkari voi sen tehdä melkeimpä mistä päin maailmaa tahansa, jossa on joko perinteinen lankaverkko tai gsm- verkko käytettävissä. Myöskään väellä ei yleensä ole mitään hajua, mitä tarkoittaa termostaattinen- patteriventiili. Se kyllä ymmärretään jos uunissa haluaa sen 250 astetta lämmintä, niin väännetään nappula kohtaan 250, mutta lienee vaikeampi sisäistää että samankaltaista toimintoa käytetään myös lämmitysverkossa.

 Eikä ole ensinmäinen tai viimeinen kerta, kun asukki luottaa omaan lämpömittariinsa ( hommattu joskus kun Kesoil- huoltamoja oli vielä ) eikö tuhansien eurojen arvoiseen ja vähintäänkin 0,1 asteen tarkkuudella kalibroituun mittariin. Tosin usko johonkin on näköjään kova.

 Talkkarin ennätys lienee, että vuokralaisen oman mittarin mukaan huoneistossa olisi ollut vain 16 astetta lämmintä. Tosiasiallisesti kämpässä löytyi se normien mukainen 21 astetta, joten mittarivirhe oli se 5 astetta.
  Tässä nyt sitten odotellaan kitinöitä ja vikinää, että kämpissä on kylmä, mutta täytyy harjoitella ihan peilin edessä pokan pitelemistä, kun jos jonkinmoisia teorioita ja vianpaikantamisia joutuu kuulemaan asukeilta.