perjantai 27. huhtikuuta 2012

Hevosteluvoimiakin.

  Ja taas on ihminen kuollut hevosvoimien vaikutuksesta, sillä Pirkkalassa nuuri neito kuoli noin 3:n hevosvoiman vauhkoontuessa. Samoin tällä viikolla on vähän useampia kymmeniä mekaanisia hevosvoimia enemmän käyttänyt endurokuski kuoli Tuusulassa. Ja yhtäkaikki molemmat ovat ja olivat valitettavia rakkaan harrastuksen parissa tapahtuneita traagisia tapahtumia. R.I.P ja keveitä multia molemmille ja voimia rakkaansa menettäneille omaisille.

  Kirjoittelu harrastusten parissa tapahtuneista ongelmista jopa kuolemista, kun ei ole ollut lehdistössä yksioikoisen tasapuolista ei todellakaan. Jos motoristi, olkoonkin kilpa tai ihan fiilistelypojalla ajava kuolee tai vammautuu, niin välittömästi viranomaisia myöden vingutaan erillaisia suitsivia toimenpiteitä suoritettavaksi. Mutta hevosen kanssa jos jotain tapahtuu, niin vain todetaan tapahtunut. Montakohan jalkaa on polle vahingossa tai tahallaan tallilla murtanut ja näistä sitten kirjoiteta mitään . . . mutta monta.

 Mutta vähän laaja- alaisemmin harrastuksista tuumailua:

 Tai kun alaikäisiä on harrastuksissa mukana, niin pedofilian mahdollisuuden tai julkitulleiden tapausten määrä ? ? Tässä kyllä ollaan tällähetkellä ns. samalla viivalla näiden kahden harrastuksen kanssa. Tosin kun katseen kääntää alaikäisten moottoroituun harrastuksiin, niin huomattavan paljon epätodennäköisempää on siellä, kuin hevostalleilla. Talkkari kun perustaa tämänkin tuumailun ihan faktoihin. Vielä ei lie ole ollut hevostalleilla riittävän raflaavaa juttua lehdistön esittää tai sitten talleilla pyörivät ovat eunokkeja tai mahoja. Toinen vaihtoehto on se, että pedofiilit eivät vielä ole keksineet hevosurheilua potentiaalisena sairaiden halujensa tyydyttämispaikkana, vaikka talleilla pyörii pilvinpimein tallityttöjä. Moottoroidussa harrastuksessa ja urheilussa taitaa jo ympäristö omalla olemuksellaan estää ja karkoittaa kyseistä sairasta ja viallista kansanosaa.

 Ja vinkkejä molemmille harrastuksessa pyöriville:

Hevonen voi ja pelkää kovaa ääntä, joten eiköhän ohiteta nämä luontokappaleet maltilla ja mahdolllisimman äänettömästi. Ja hevostelijat kun varmaan tietävät hepostensa heikkoudet, niin valitsevat toki mahdollisuuksien mukaan sellaisia reittejä, ettei tulisi ongelmia.

Talkkarilla kun oli villinä nuorena kaksi harrastusta, moottoripyörät ja hevoset tai siis tarkemmin yksi täysi- ikäinen heppatyttö. Jossain vaiheessa oli sitten valittava, kumpaa sitten "ajaa" enenmälti, niin mekaaninen hevostelu vei viriilin nuoren miehen siihen suuntaan. Talkkari ei tosin ole jättänyt hevosia täysin rauhaan, vaan silloin tällöin metfurstia tulee syötyä leivän päällä.