maanantai 30. huhtikuuta 2012

Vappuja, vappuja

 Talkkarikin näkee, että nykyiset vapun juhlijat ovat enenmän tai vähemmän aloittelijoita. Sillä "perseet- olalle" ottaneita näkyi kaupungilla pilminpimein, siis jonkinmoinen totuttautumuus- ongelma alkomahoolin käytön kanssa. Talakkari kun on pitkänlinjan "seppä"  mitä tulee viinanvetoon ja känninvääntöön, niin kauhistella täytyy nykynuorisoa.  Ennen sitä sentään osattiin ottaa ilo irti matkalla "kuolleiden" kustanuksella, kera vittuilun aina seuraavaan vappuun asti. Yleensä väki oppi laakista ottamaan oikein viinaa, sillä kukaan ei halunut vuoden " tähdeksi" ja kohteeksi: miten- otan- viinaa- väärin- sepäksi. Siis tällaista sanottaisiin toisten välittämiseksi tai omavalvonnaksi ja huolenpidoksi.. . .  aikoinaan.
  Talkkarin nuoruudessa " perseet olalle" kuulemma ovat tapahtuneet, joskus silloin. Oli erittäin taipuisa henkilö ottanut aa sammut ja kaverit olivat sitten kääntäneet henkilön sellaiseen asentoon, että näin näyttäisi ex- juhlijan asento olevan tosiaan, perseet olalla:. EX siksi, että oli kuulemma lopettunut kännäämisen kokonaan, tänä hänestä otetun kuvien jälkeen . . . Onni ja onnettamuus, miten sen ottaa sillä varsimainen jonglööri kaveri oli. Enään mies vaan harrastaa veitsenheittoa vaistoin varassa, silmät kiinni  . . . .

  Ja näköjään vihreys sittenkin pulpahtaa pakostakin esiin, sillä Sibelius- akatemian tuo toiseksi rohkeimmaksi teoksi on tullut Mantan lakittaminen keirrätysmateriaalilla, kumisaappaiden jäännöksillä.Mutta suurimaksi ko. "akatemian" teoksi on muodostunut Musiikkitalon penkkien siirtäminen kyrvän / kikkelin muotoon, liekö sellonsoittija tytärillä on haarukset ollet entistä enenmän levällään, kun viulistipojat ovat pilkaa etsineet, tiedä häntä sitten, mutta mitä todennäköisemmin selvinpäin tekoa ei ole tehty tai suunniteltu.