perjantai 20. huhtikuuta 2012

Karvaoppeleita kadunkulmassa

 Melkein vierähti Talkkarin ahavoituneille poskipäille kyynel, sillä tuli nähtyä in live uutisessa näkynyt kuva.
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/sakottavat_ratsupoliisit_herattivat_hilpeytta/

 Wanhan hyvät ajat tuli mieleen kun 80- luvulla pillurallia ajettiin Helsingin keskustassa ja poliisista välillä  varoittain LA- puhelimella:  " Karvaoppeleita etelä- espalla, varokaa jarrutusjälkiä ".
 Vaikka heposet oli koulutettu ääneen jos toisenkin sietämiseen, niin ei poliisi käskyistämisestä huolimatta ( siis hevosille ) saanu niitä lopettamaan hätä- paskomista, kun wanhan auton torvea töräytettiin. Ja kun porukat tämän huomasivat, niin alta aikayksikön kaupan hyllyt niistä tyhjenivät. Toki jonkinlaista kissa- hiirikeikki siitä muodostui, kun toiset piilottelivat ja toiset etsivät niin torvia. Oli kuulemma 5:n päiväsakon arvoinen tokaisu, kun vaikka puoliääneen hihkaisi kaverilleen: Torvi etsii torvea tai Torvi etsii kumppania. Paras jäynä pääsi käräjille, kun torvi torähti konepellin alla ja poliisin pää oli konehuoneen puolella; Tuli kuulemma kuulovamma ja kuhmu päähän ja konepeltiin. Toisaalta se poliisikin joutui maksaan sen paskaksi lyömänsä tuulilasin, siis jonkinmoinen tasapeli siis.

  Mutta näin ilmaston lämpenemisen olettamuksen aikana kulkuneuvojen päästöjä pienentään, niin mitenköhän näiden hevosten päästöt on saatu kuriin ? ?  Ja onkohan niillä kantakirjaan merkitty, paljonko ne tuottavat hiilidioksiidaa tai typenosiideja ilmakehään ja missä ajassa.

  Ja toisaalta, onkohan nämä hevoset pakkotyössä, kun heiltä kysymättä pakotetaan töihin ja vikuroidessa tulee raippaa ja kannusta ? ?  Olisikohan asiaa virkamiestaholla ajateltu, esimerkiksi T / Paateron linnakkeessa, tuossa turhuuksien linnakkeessa Poliisihallituksessa ? ?