perjantai 27. huhtikuuta 2012

Perjantain perinteiset . . .

 Ja maassa kaikki hyvin ? ?  Siis periaattessa Talkkarilla ja muijalla, sillä kun talvikulkineita ei tarvitsi niin ajattelin kansallisromantiikkaa mukaillen viedä muijan saunaan polkupyörällä. Olin tässä talven aikana salaisesti hankkinut uuden polkupyörän muijalle, kun tuli ihan täysin vahingossa hajoitettua edellinen lahja. Ja tässä mallissa on se erikoisuus, että kahvoissa on ns. H-D hapsut, oikein aitoa muovia. Muija kun ei oikein välitä hypätä talkkarin kyytiin moottoroituun versioon, niin siedätyshoitona on Talkkari laittanut päristimen takapyörään ja tuleehan samalla varoitettua muutakin kulkijaa siinä kakofononoian ohessa.
 Toki Talkkari on koeajanut muijan fillaia, kun kelit ovat olleet hienot ( lue: ei vettä vaakasuoraan ) ja suurena luonnon ystävänä tiiraillut ympärilleen. Mutta sitten vast muistin sen talteen ottamani juurakon, jonka takapaksille sidoin . . . kun muija vauhdilla istahti siihen. Kuului huokaus ja helvetinmoinen kiroaminen, joten Talkkari päätti laittaa ketjut soikeaksi ja polkea saunaan ilamn muijaa. Olihan tuo samantein loikannut pois, kuin rusakko makuulta . . . Siinä hädissään meikäläiseltä unohtui jarrujen käyttö ja tuli sitten mentyä saunaa terassin seinän ja oven läpi suoraan pukuhuoneeseen. Muijahan lämpsi sieltä hieman tuohtuneessa olotilassa, mutta nähdessään uudelleen tuunatun polkupyöränsä, niin lauhtuihan tuo tai ainakin niin luulin.
  Kävi nimittäin perinteisesti, ensin istuttiin muijan erikois-nelssonin aiheuttamana kiukaalle ja nyt sitten viilennetään persettä koristealtaalla, vesi kun on vanhin voitehista. Ja paistaa se aurinko tähänkin risukasaan, eikä vaan kuvaannollisesti, silmiä vaan häikäisee. Liekö tänäkään yönä uskallan hiipiä naaraani kainaloon nukkumaan ja vähän "hieromaan sopua" ihan konkreettisesti . . .