torstai 19. huhtikuuta 2012

Näytön paikka ja uskottavuuden ylläpitäminen.

  Talkkarihan taannoin kirjoitti ja otti kantaa Valtakunnansyyttäjänviraston asettaman työryhmän raportiluonnokseen. Ja siinä nimenomaisesti pureuduttiin erilaisten sivustojen ylläpitäjien ja käyttäjien vastuuseen vihapuheista ja niiden sensurointiin.
 http://talonmiesjulmajj.blogspot.com/2012/04/vihaisen-sanavapauden-rajanveto.html

 Ja kuin tilauksesta, kun asia on vielä "tapetilla" niin nyt on raporttiin osallistujien paikka näyttää tavalliselle suomalaiselle, että asiaa on pohdittu tosissaan ja se ei ole pelkkää sananhelinää.
  Tässä muutama päivä sitten oli uutinen, että 15- vuotiaan tytön oli raiskannut kaksi noin samanikäistä poikaa ja toki neutraaliin, vihavapaaseen uutisointitapaan.  Tosin Talkkarin päässä alkoi raksuttamaan ja erinäisten dokumettien tarkastusten jälkeen selvisi totuus, josta halutaan yleisesti vaieta. Ja miksiköhän  ? ? ?

 Yleensähän sana raiskaus mielletään sukupuoliseksi yhtymiseksi, jossa raiskaaja työntyy sukupuolielimellään raiskatun sukuolielimeen sisälle. Tosin tässä "nuorten" ( uhri 163 cm / 45kg ), ( raiskaaja n:ro1 187 cm / 58 kg ) ja (raiskaaja n:ro 2 185 cm / 57- 58 kg )  kohdalla ei  " sitä perinteistä " raiskausta tapahtunut, vaan tekijät olivat työntäneet peniksensä raiskatun suuhun, kumpainenkin. Liekö teon "erilaisuuden"  ja aiheen poliittisen ilmapiirin tai muun syyn takia tätä olennaista tietoa ei kaikelle kansalle kerrottu.
 
Lehdistön jälkikäteen tekemää korjauksen tapaista:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012041815464058_uu.shtml


 Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen, valtiosyyttäjä Mika Illman, kihlakunnansyyttäjä Seppo Kolehmainen Helsingin syyttäjävirastosta, poliisitarkastaja Pia Holm Poliisihallituksesta, sekä ylikomisario Juhani Vuorisalo ja ylikonstaapeli Marko ( Fobba) Fors Helsingin poliisilaitokselta, teillä on nyt aika näyttää käytännössä miten suitsitte rangaistavat vihapuheet.

  Joita on jo muuten tällä hetkelläkin mm. Facebookissa mm. oleva ryhmä, jossa väitetään tuomittuja raiskaajia syyttömiksi, uhria huoritellaan sekä oikeuden päätöksen vastaisesti väitetään tapahtumaa uhrin syyllistämisenä / panetteleluna . . .  Jokaisen ko. tekoon tai tekoihin syyllistyneiden osalta ja riippumatta siitä ovatko he rikoisoikeudellisestikin alaikäisiä vai eivät. Nimittäin myös rikosoikeudellisesti alaikäinen on mahdollista saattaa edesvastuuseen ja korvauksiin.

 Talkkari totisesti toivoo monen muunkin kanssa, että viranomaiset omalla toiminnallaan mitä pikimmiten näyttävät olevansa uskottavia ja myöskin puolueettomia.