keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Kesä. kärpäset ja motoristit

  Alunperin hokeman viimeisin osa oli, vähäpukeiset naiset. Mutta näin sukupuolineutraalina aikana ja trendikkäänä aiheena Talkkari on omatoimisesti sen viimeisen hokeman vaihtanut. Johan tässä ollaan naatiskeltu pari kesää kunnon ajokeleistä lähestulkoon eteläeurooppalaiseen malliin, tosin hyttysillä ja puusilmä- autoilijoilla ryyditettynä.
  Aikoinaan kun Talkkari alkoi ns. uusiomotoristiksi niin liikenteessä oli jonkinmoinen roti ja järjestys, eikä koko ajan tarvinnut arvuutella mitä autot ympärillä seuraavaksi tekivät. Se oli sitä melkein sitä täydellistä ajonautintoa se. Mitä nyt Talkkarin meinasi kerran yksi pappi kiilata taivaallisen seurakunnan jäseneksi ja yksi insinööri hankkia diplomin talkkarin kustannuksella. Kummistakin tapauksissa selvittiin autoilevien typeryksien äkillisillä verenvuodoilla ja ruhjevammoilla, ei tullut Talkkarille mukaan senhetkinen harrasteväline mukaan silloin, se pesäpallomaila.

  Tässä aamusella melkein uskottavasta mediavirrasta pomhsati melkein silmille Talkkarin eräs mieliaihe, tilastot ja h(t)utkimukset näihin liittyen. On taas joillekin järjestelty suojatyöpaikka ja tuotu julki vain osatotuuksia onnettomuuksista, moottoripyöräonnettomuuksista.
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/moottoripyorailijoiden-kuolonkolareista-80-prosenttia-valtettavissa/art-1288461286348.html 

 Ilmeisesti tutkijat ovat pienenä pudonneet sylistä ja rakaat äidit on vasta toisesta tai kolmannesta pompusta saanut tutkijat kiinni. Talkkari siis voi olettaa, että ei näin johdonmukaisesti pieleen mennyttä päätelmää ole voinut tehdä yksi uuno.
 Toki osa kuolemaan johtuneista ulosajoista tai ylipäätänsä viimeisestä ajovirheistä on ex- motoristin tai muun sarviin tarttuneiden itseaiheutettamia, vehkeet ja haluja on, muttei juurikaan tai ollenkaan taitoa. Jää siinä kiihdyttelyssä ja vauhdin hurmassa järki ja itsesuojeluvaisto sinne edelliseen mutkaan.
  Mutta aina tosiaankaan syy ei ole motoristin, vaikka h(t)utkijat yrittävät syyllistää, sillä puusilmä- autoilijat ovat suurimmalti osin syypäitä, väittömästi tai välillisesti. Tullaan kolmion takaa ja motoristi ajattelee tai vaistonvaraisesti väistää ja vetää vehkeen metsähallituksen puolelle . . .  Eli syyttävässä kädessä se etusormi osoittaa syyllistä kohti . . . mutta missä on ne muut sormet silloin . . . .