lauantai 20. huhtikuuta 2013

Talkkarin lauantain Sauna . . . hieman erilainen.

  Taas on se aika ollut lauantaita, kun on pitänyt puhdistautua niin henkisesti kuin ruumillisesti, eli saunottu . . . Talkkarihan harrastaa vähän poikkitieteellistä kokeilua, saunassakin. Tällä kertaa, suuren alkutehtävän sai Talkkarin muija, tehdä muutamat "napanterit" saunan lämpeämistä odotellessa. Muuten hyvä, mutta liian iso lasi suhteessa mukaan lorautettuun alkomahooliin. Ja tokihan Talkkarin piti jotenkin tasata tilanne, sillä lauantain kännin tulee olla vakio. Talkkari kipaisi laittamaan löylynheittoveden valmiiksi . . .

  Alkuunhan siinä heiteltiin vuoronperään lempeitä löylyjä, mutta tahti muuttui akkavaltaiseksi, kiitos sen helvetin vihdan / vastan. Talkkarin muijan silmissä alkoi taas kiilumaan siihen malliin, että Talkkaria taas aletaan opettamaan . . . raskaimman käden kautta ja toden totta . . . eihän siinä tulevassa katuluudassa ollut kuin 8 kpl lehtiä oli siinä risukimpussa.  Sen muutaman kymmentä vihtomista Talkkari kesti, mutta rajansa kaikella . . . jano yllätti.
  Se löylyveden suhteutus ei oikein mennyt kohdalleen, liikaa alkoholia vedessä . . . Talkkarihan oli ihan tillintallin kännissä. Sillä siinä vaiheessa se tuli ilmi, kun Talkkarin muija otti kiulun käteensä ja ajatteli roiskaista lopun "veden" lattialle . . . Puhtaus kun kuulemma on puoli ruokaa.
  Talkkarihan siitä ponkaisi pystyyn, mutta unohti hätäpäissään katon korkeuden / mataluuden. Eli tuli sitten aiheutettua päälakeen osuma . . . Siinä vähän pökerryksissä Talkkari, vanhasta muistista veti kaiteen yli puolivoltin . . . jaloilleen. Tosin talven mäkihyppyharjoitusten heikko kohta tuli taas esille, telemark- alastulo ilman horjahtelua. Joten Talkkari "polttomerkkasi" itsensä . . . kannikassa lukee kuulemma OLEH.

  Lopputapahtumat siitä, miten Talkkari on joutunut tänne keskussairaalan traumalogian osastolle on vielä hieman pimennossa mutta lienee se selviää viimeistään sitten, kun psykiatrisen osaston konsultaatio on valmis. Myötätuntoa kyllä se lääkäri osoitti, kyynehtehtimällä koko tutkimussession ajan.