maanantai 12. marraskuuta 2012

Ammatin vaihto / väärinkäsityksiä

  Talkkarin täytyy nöyränä myöntää, että on kategorisoinut ns. tiettyä kansan osaa, vähän väärään segmenttiin. Sellaiset vähän elämän kolhiman ja kuluttamisen jälkiä jättäneissä ei kaikki taatusti ole juoppoja ja yhteiskunnan elättejä. Oheisen linkin jälkeen Talkkarin silmät aukesivat ja muutamia asioita kun mielessään yhdisteli:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012111116314221_uu.shtml

  Kysymys on nimittäin käpyjen keräilystä, talvet paahtavat hommia ja jos jokusen korpikuusen kyyneleen tipan ottaa ihmisten parissa, niin kateelliset nyrpistelevät nokkaa. Varmaan samaan sarjaan kuuluvat nämä alle kyöhyysrajan alle tienanneet julkkikset, tosin lie kyseessä on ollut lillukan varsien katselua ja marjojen poimintaa . . .  Kas kun käpyjen keräily ja myynti, niin kuin myös marjojen on täysin verovapaata hommaa.

  Talkkarikin on miettinyt pientä alan vaihdosta, alkasi kesäisin olla oleskelemaan vaan ja syksyllä aloittaisi marjojen keruun ja myöhemmin sitten siirtyisi käpyjen kerääjäksi, eipä pääsisi verottaja rassaamaan tilipussia tyhjäksi. Mutta saisikohan ELY- keskukselta tai muulta instanssilta sitten katokorvauksia ? ? ?  Samaan tapaan, kuin jyväjemmarit saavat pieleen menneestä sadosta . . .