torstai 29. marraskuuta 2012

Hengellistä viestiä vai vitsiä ? ?

  Taas alkaa olla aika, kun myöhäisherännäiset uskoon tulleet viihdetaivaan tähdykät alkavat fariseuslaisten tavoin esittää ulkokultaista uskonnollisuuttaan, mutta poikkeuskin toki joukkoon löytyy . . . On entisiä ja nyt jo vanhoja missejä, ketkä ovat heittäneen ulkoisen kauneuden palvomisen ja alkaneet toitottamaan raamatun ilosanomaa julkisesti.
   Ja vielä niittinä joulun tuloon on se, että ex- Nightwish diiva Tarja Soile Susanna Turunen-Cabuli tulee tekemään jokavuotisen joulukonserttisarjansa, lie ei rojaltit ja "El Toro" Marco Capulin ansaitsemat summat riitä koko vuoden suureelliseen diivan elämätyyliin ylläpitämiseen.

  Samoin jälki- uskoontulleita on salarakas Marttina Aitolehti , tuo persaukinen uusherännäinen ja  joulun melkein nerokkaan kampanjansa "hengen" luojatar . . .  Muina hengessä mukana ja rahaa jakamassa on toki Pertti "Dingo" Neumann ja asunto- ongelmansa kanssa kamppaileva Ilkka Juhani "Frederik" Sysimetsä. Pojat tarjoavat kovia paketteja ja Marttina pehmeää, joluna . . . kas kun lapset viettävät perhejoulua isiensä perheiden luona tällä kertaa.

  Itse hengellisen herätyksen lie taas kankkusessaan tai pilleripäissään saanut ja itseoikeutetusti edesmenneen isöäidin kuolivuoteen ääreen vienyt feikkienkelin ja glamourisen esirukoisen lausuneen Tuhdin Tukiaisen uskoa ei pidä kenenkään epäillä tai väheksyä. Kestihän sitä hengellistä hetkeä lie vuorokausi tai pari, kun kiire oli hoitamaan barbimaisia topless- sylitansseja.
  Saihan tuo myös Kanarialla turistipapilta jonkinmoisen esirukouksen tai sen tapaisen liturgian pätkän, että löytäisi sen rikkaan, vähän vanhemman ja mieluiten Miamissa asuvan miljonääri- aviomiehen. On siis ruotsalainen herra Urban, suoraan Sollentunasta taaksejäänyttä elämää ja urbaani legenda  . . .

  Kun eläin on ns. heikoimmillaan tai varomaton, niin silloin saalistajat ja raadonsyöjät iskevät . . . Vähän samanlaista toimintaa harrastavat tietyt tähtöset, kun ihmisillä viriää juolumieli ja antamisen ilo.