keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Internetin ilmiöitä

 Aika-ajoin tulla tupsahtaa julki, mitä internetissä voi, saa ja ei saa tehdä. Ensinmäisenä talkarinkin mielestä kaiken maailam pervojen suitsiminen, eritoten munistaan voisi hirttää lapsipornoon hurahtaneet sairaat yksilöt. Ja toivottavasti heitä vähintään tämmöinen kohtalo odottaa:
http://kuvaton.com/search/?s=2&find=jail
Ei päivääkään liene tässäkään maassa, että poliisi ottaa tutkittavakseen netissä tapahtuneita kirjoituksia. Eritoten mediaseksikääksi nousseet vihapuheet on pinnalla. On tiedossa maailmalta, että sähköisesti pystyy tuhomaan ihmisen elämän ja huonoimmassa tapaksessa myös elannon.
  Fb ja muut ns. sosiaaliseen mediaan rinnastettavat toki jollain tapaa suitsivat pahuuksia pois, mutta ei taida aika, raha ja halu aina riittää. Ihmiset eivät vaan miellä sitä, että krijoittamalla sopaa toisesta niin se leviää ympäri maailman, puheet kun jäävät möykkääjän lähiympäristöön.
   Toisaalta poliisin ja viimekädessä tuomioistuimen helpompi hoitaa hommansa, kun se hattivatin tietokoneesta lähtenyt aivopieru on taltioitunut moneen paikkaan.  Simppeliä viranomaisille, mutta sen varjolla yritetään sananvapautta suitsia, mikä taasen johtaa huonoimmillaan malliin George Orwellin vuonna 1984  skenaarioon . . . isoveli todella valvoo .

  Tämäkin rikollisuuden muoto on sitten totta, kaiken muun lisäksi täällä lintukodossamme:
http://www.iltasanomat.fi/digi/tama-rikosilmio-tuli-jaadakseen-ja-kasvaa-koko-ajan/art-1288439660315.html