sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Uuden vuoden ensinmäinen päivä.

  Jälleen kerran Talkkari oli järkevä ja jätti ottamatta sen viimeisen paukun ja ei sen puoleen ensinmäisenkin heitin menemään. Sillä ensinmäinen maistuu pahalta ja viimeinen on aina liikaa, elämä kun on opettanut.

  Ja tuli sitten ammuttua rakettikin taivaalle, talkkari kun panostaa laatuun ei määrään. Aikaisemmassa jutussa kertoilin pienistä laskennallisista "ongelmista" ja toden totta, olisi sittenkin pitänyt purkaa koko laite ja panostaa uudelleen. Nollahan ei matematiikassa ei ole mitään, mutta jos se on pilkun väärällä puolella niin sillä onkin erittäin suuri vaikutus ja varsinkin talkkari uudenvuoden raketissa. On se meikäläisen rakettipolttoaine sen verran tujua, että oksat pois. Ja lähtihän niitä takapihan kirsikkapuusta ja vähän muualtakin. Onneksi tuli tuunattua kauko- ohjaus, kun ajattelin tehdä maksimaalisen ilotulituksen nimimaallisin kustannuksin.
   Eli kaikessa lyhkäisyydessään ja karmeidessaan, että Suomi on sitten uusi valto maailmassa, jolla on oma sateliitti. Sputnikin piipitys kyllä jää toiseksi talkkarin satelliitille, sillä se soittaa Säkkijärven polkkaa katkeamattona, vähän Viipurin miinapommien häirintämusiikkia mukaellen. Eli jos puhelimesta kuuluu ao. musiikia, niin vika ei ole puhelilmessa, vaan talkkarin pienessä laskuvirheessä. Uusien laskelmien ja Esson baarin kanta-asiakkaiden tietotoimiston mukaan, entinen ilotulitusraketti ja nykyinen vahinko- satelliitti on noin 163, 14892 kilometrin korkeudessa ja näillä näkymin iloksemme kuulemme Säkkijärven polkkaa parisen viikkoa tai kuukautta.
  Talkkarin täytyy mitä pikimmiten siirtyä korsuunsa hetkeksi aikaa lepäilemään, sillä mitä suurimalla todennäköisyydellä CIA, NSA amerikasta, MI6 englannista, FSB venäjältä ja SUOPO suomesta halunnee keskustella talkkari vale- satellittista.