maanantai 2. tammikuuta 2012

Pieni lumisade . . .

 Vihdoin saadaan hiukkasen lunta eteläiseen suomeen, ainakin hetkeksi. Ja jälleen alkaa heinäkenkien hihkuminen, kun etelän autoilija ei kuulemma osaa ajaa talvella. Tosin "juntit" ns. kusevat omille nilkoille, sillä täällä edes 2 sukupolvea olleita on häviävän vähän. Johan sen huomaa, kun " kaupunkilaiset " palaavat juurilleen viettämään juhlapyhiä.
  Samoin ihmetyttää maakunnissa se, kun kuulemma täällä etelässä ei osata ajella ruuhkissa. Todettakoon, että talkkarin työpaikankin ohittavalla kadulla on tunnissa ollut enenmän liikennettä, kuin jonkun syrjäkylän raitilla koko vuonna.
  Stara, tuo Helsingin kaupungin katujenkin puhtaanapidosta melkein huolehtiva yksikkö ei kyllä ollut yhtään liikenteessä, vaikka ovat olleet varuilla ties kuinka kauan jo. Liekö tämä nykyinen lumihelvetti on sittenkin tullut yllätyksenä heille.

  Ps. Yllä kirjoitetut ovat salakuunneltua aineistoa aitojen stadin kundien jorinoista kahvikupin ääressä, mutta suurimmalta osin Talkkari allekirjoittaa kaiken kirjoittamansa.