perjantai 20. tammikuuta 2012

Presidentinvaalin loiskeita ja lotinaa

  Alkaa vedellä viimeisiä, kun kannastaan epätietoisia äänestäjiä agitoidaan oman asian alle. Talkkari muistaa hämärästi, kun vuonna 1978 ensinmäistä kertaa kävi äänetämässä presidenttiä. Sinänsä hassua, että talkkari on henkilökohtaisesti nähnyt ja kokenut äänestämiään presidenttejä. Joku lehtihän levikkiä lisätäkseen on viritellyt verkkoja mm. UKK:n tapaamisesta, muistaakseni.
 
   Talkkari on sentään Urkin silloisen virka-asunnolla ollut töissä, Tamminiemessä. Ja mikäs siinä poliisin turvatessa saunan lämmitystä, siellä saunomista ja adjutantin paskahuussin käyttämistä. Itse UKK sentään ymmärtänyt vetäytyä Kultarantaan kesänviettoon, kun ei kestänyt sitä kilkutusta ja kolkutusta, kun mökkiä oli meikäläinenkin korjaamassa. 
  Koiviston talkkari taasen tapasi eräässä hississä ja eipä ollut miehellä hoksottimet tallella sillähetkellä, sillä kun piti mennä ylös, niin hissi menikin alas. Sentään wanhan kunnon talkkarina tiesin mihin Manu oli menossa ja tästä innostuneena iskettiin isot kädet kiitokseksi yhteen ja olihan  se todettava mitä äijän kourasta oli kerrottu . . . . iso se oli. Sillä eräs kolleega oli intissä päässyt (lue: joutunut) Kultarantaan varusmiepalvelusta suorittamaan, kiitos harrastuksensa. Oli kertoillut, että Koiviston kämmenistä kyllä lähti pallo iskulyönnissä, kuin nappi housuista kun varusmies näki alastoman naisen. 
 Maran taasen talkkari näki erään oven luona, kun polviaan meni näytättämään tutulle lekurille. Siinä ovea avatessa ( Talkkari kun on herrasmies) niin kyselin, että kenen luokse sitä pitäisi Ahtisaaren pääsemän, lekurit kun on jumalasta seuraavia, ainenkin omasta mielestään. Eipähän talkkari tarvinnut kahta sanaa saada, kun ukko siis ex- presidentti paarellle ja kohti ilmoitetun lekurin (talkkarin kaveri) huonetta kohti. Siinä, kun liipastiin vauhdilla huoneeseen, niin vahingossa yritettiin saranapuolelta sisään, eli talkkarille tuli taas korjattavaa lisää. Ei auttanut kuin siirtää lääkäri ja potilas talkkarin vaalimaan toimenpidehuoneeseen siinä lähellä hoitamaan asiansa.
  Sattumoisin sama huone oli aikoinaan Talkkarin enon toipumishuone (1945- 1946), jossa tuli takaisin elämään, kun "velivenäläisten" jv-miina vie toisesta jalasta 10 cm ja vähän varpaitakin. Ja pelimiehenä vielä löytyi tuolla matkalla rakas puoliso YLI puoleksi vuosisadaksi, ken kesytti tämän sissin. . . .

  Nykyistä, eli pirttihirmu- Halosta ei talkkari edes pyynnöstä tai käskystä ei tule tapaamaan, eikä hoitamaan Haloskan rakentamaa dynastiaa siellä jossan Kallion suunnalla.