keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Kansalaiskeräys poliiselle ? ? ?

  Aivopierujen esittämisen eittämätön kuningas T / (P)aatero tuo poliisiylijohtaja ( mitäköhän sekin meinaa ), joka ei liene ole käynyt poliisikoulua, on jälleen tullut esiin tälläkertaa kerjäläisen kaavussa. Kerjäläiskaapuhan on virkaan sopivalla tavalla tehty parhaasta silkistä ja kultakäädyin kirjaltu, ei hinkkaa ei hierrä ja on helppo vaikka pierrä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012011815083264_uu.shtml 
  On laittanut johtaja taas harmaat aivosolunsa "liikkeelle" ja esittää kansan karttuisen, mutta lamojen ruhjoman käden avittamaan kalustopulaa Niilo Tarvajärven tapaan. Mutta pienistä puroistahan se iso virtakin alkaa.

                                           Eli esimerkinomaisesti:

  Helsingissä on eräs kaupunginosa, joka aikoinaan tunnettiin viinanmyyjistä ja lentoasemastaan. Siellä on suuri poliisin toimitalo, jossa on toimii monia eri yksiköitä. Tottahan toki poliisikin on ihminen ja hänenkin täytyy syödä. Siispä ajanpuutteen tai laiskuuden takia mennään autolla, poliisiautolla käymään kaupassa ja pysäköidään se virka-auto mahdollisimman lähelle kauppakeskuksen pääovia, jalkakäytävälle. Liekö tavallaan virkatointa suorittavat, kun apetta itselleen hakevat.
  Mutta tätä täytyy toki katsoa tehokkuudenkin kannalta katsottuna, sillä ovatpahan valmiina lähtemään rikollisten perään ja toisaalta niitä "suorituspisteitä" tulee näin talvella, kun vanhus rollaattorilla ei pääse jalkakäytävälle pysäköidyn poliisiauton ohi suoraan, vaan joutuu yrittämään kiertoteitä lumihangen kautta poliisiauton ohi. Nutulleenhan siinä sotaveteraani menee, mutta ruiska poliisi tulee ja nostaa tämän taas pystyyn. Ja reiluna poliisina vain huomauttaa puuttuvasta heijastimesta ja ei anna tälle sakkoja, koska alennuksella saatu lounas muutoin jäähtyisi.
  Tosin siellä käydessäni huomasin, että poliisille on järjestettu pari parkkipaikka, ihan siitä läheltä ja lähtiessään siitä ja kunniakierroksen tehdessään, voisivat peräti saada viereisessa alkossa käyneen autoilevan rattijuopon kiinni. Tosin tallöin käytetty kävelymatka kyllä kasvaisi ja melko varma "suorituspiste" jäisi saamatta, mutta toisaalta enenmän pisteitä ropisisi laariin jos haaviin jäisi rattijuoppo.
Eli kalustopulaa täytyykin tarkastella tehostamisen kautta, sillä lahjoituksilla saaduilla ajokeilla ei ongelma ratkeaisi. Hyötykäyttökilometrit vs. suorite, eli jälleen ei olla asiaa ajateltu loppuun asti. 1- 3 pystyyn nostettua vanhusta / kerta ei pärjää yhdelle / viikko rattijuopolle alkuunkaan.

  Ja miten sitten kävisi, jos Talkkarikin antaisi vaikka 100 euroa lahjoituksena poliisiauton hankintaan, niin vähennetäänkö ko. summa suoraan ylinopeussakoista vain saisiko jonkinmoisen prosenttialennuksen lahjoitetusta summasta laskettuna ?? Ja jos talkkarin kaveri ei antaisi ropoakaan, niin olisiko se raskauttava asian haara sakkkolaskuria katsottaessa, pärstäkertoimen lisäksi  ? ? ? ?
             
          Jotain kun nykyään annetaan, niin jotain vastikettahan siitä olettaisi saatavan.