sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Varoituksia . . . Foliohattu päähän . . .

  Jo on mennyt kummaksi maailman meno vai onko ihmisistä tullut niin tumpeloita, että kaikesta "poikkeavasta" säätilasta pitää erikseen varoittaa ? ? Ei ennen juurikaan varoitettu, kuin kovasta tuulesta tai myrskystä merellä.
 Nyt varoitetaan jo UV- säteilystä, jalankulkukelistä ja viimeisinpänä vielä kovasta pakkasesta. Ennen ainakin ne henkilöt, jotka tiesivät tai havaitsivat että pakkasessa ei ole ns. hyvä olla niinpä silloin pysyteltiin sisätiloissa.

 Ilmatieteen arvauslaitos on muutenkin lähtenyt mukaan suureen puhallukseen nimeltä ilmaston lämpeneminen. Ja perusteena tälle on noin 100 vuotta pitkä ajanjakso. Todisteita paljon pidemmmältä ajanjaksolta olisi toki saatavissa, mutta foliohattujen laskemat näyttäisivät silloin hyttysen paskalta meressä. No, tässä on muutama vähän lämpimämpi kesä ollut, mutta myös lunta ja pakkastakin vastapainoksi. Kuumaa kesäähän seuraa aina kylmä talvi . . . 
  Ilmasto muuttuu ja sehän on selvä asia, mutta ihmisten toiminta toiminta hetkattaa saman verran, kuin Talkkari kävisi kuseksimassa Suomenlahteen koko elämänsä ajan. Aika kun kultaa muistot, sekä tilastoja voi aina tutkijat muokata itselleen sopivaksi.