tiistai 3. tammikuuta 2012

Palkka, eli mitä "työmies" antaitsee.

 Talkkari kyllä vakavasti harkitsee muuttoa ulkomaille töihin, kun on etelän suunnasta taas pulpahdellut kummia juttuja palkoista ja muista eduista. Kohde on vaihtumassa Kreikasta Italiaan ja siellä talkkari ajatteli ryhtyä kansanedustajaksi ja vähän myöhemmin senaattoriksi. 
  Ei sinänsä Kreikan edutkaan ole huonot, sillä metsuriksi ryhtymällä saisi ulkoilmalisää. Talkkarin ollessa virkamiehenä saisi jo pelkästä työpaikalle tulosta lisän ja peräti tietokoneen tai kopiokoneen käytöstä myöskin lirahtaisi ylimääräistä lisää. Unohtamattakaan, että pesisi kätensä ainakin kerta päivään, saisi kilometrikorvausta kun junalla ajelee ja tämä sentään talkkarin toisessa unelma- ammatissa, veturinkuljettajana.
  Mutta taitaa Italia vetää kumminkin pidemmän korren, sillä kansanedustajana on mitä mahtavimmat edut:
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/italialaiset-kansanedustajat-nostavat-huimaa-kuukausipalkkaa/art-1288439668233.html
Ei edes meidän omat "kermaperseet" ole vielä keksineet näitä etuja itselleen ja joku helvetin torkkupeitto tai hiihtohaalarit ovat lapsellisia yrityksi panna paremmaksi, mutta siitä se lähtee  . . . .


  Mutta kolikolla on toki kääntöpuolensa sillä Italiahan on tunnettu muodista, joten se vetäisi talkkarin akkaa puoleensa ja aiheuttaisi ylempalttista rahanmenoa. Ja kun talkkari tulisi valituksi Sisiliassa ( serkkulikan mies sieltä kotoisin ) niin miten suhtautuisi esim. `Ndrangha, kun meikäläisen tapainen voimahahmo tulee Italian politiikkaan mukaan ??

  Talkkarin muori on kyllä opettanut: Oma maa mansikka ja muu maailma mustikka . . .