maanantai 22. lokakuuta 2012

Huostaanotto . . .

  Tuo parjattu ja pelätty sosiaalitoimi on taas joutunut ryöpytyksen keskiöön ja tällä kertaa on huostaanoton hinta sekä palvelujen maksimaalisen tuoton valuminen ulkomaille.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288509640060.html#comments-anchor

  Tietyissä tapauksissa lapsen huostaanotto on aivan perusteltua ja hyväksyttyä, mutta sosiaalitoimen ja vielä alemman korkeakoututkinnon suorittaneet "sossutantat" ovat siinä jumalaa suuremmassa asemassa ja päättävät lapsen huostaanotosta.
  Talkkarikin on uransa aikana, kun on asuntopuolella huseerannut niin antanutt vinkkiä kaltoinkohdelluista lapsista. Talkkarilla kun on perspektiiviä lapsista ja ihan omasta kokemuksesta kysellen, havannoinut, että melko monasti nämä henkilöt jotka asiasta yksipuolisesti päättävät huostaanotosta, ovat itse lapsettomia.
   Kerrankin korkin päälle astunut pariskunta oli nuorelle tytölle antanut noin  2- vuotiaan nassikan hoitoon ja heidän olisi pitänyt seuraavana päivänä hakea kullannuppu. Ei näkynyt pariskuntaa ei ja tämä tyttönen ajatteli ajattelemattomuuttan antaa lapsen kaverilleen jatkohoitoon. Tässä kohtaa Talkkari astui kuvioihin ja otti yhteyttä lastensuojeluun. Lastensuojelu tuli ja otti lapsen huostaansa ja ihan oikeutetusti. Jälkeenpäin Talkkari kuuli tapauksesta, että ei ollut vanhemmilla kunnon asuipaikkaa ja muutoinkin elämänhallinta oli täysin retuperällä, järki väliintulo siis.

  Lapsi kun huostaanotetaan, sen pitäisi olla viimeisin keino hoitaa ongelmaa kodissa ja vaikka ongelma kodissa poistuisikin, niin kumminkin lapsi ei pääse kotiinsa ennenkuin on täysi- ikäinen.

  Onkohan kukaan tutkinut ns. perhekodeissa tapahtuvaa lasten hyväksikäyttöä tai pedofiliaa ? ? ? Tuskimpa ja sinnehän sijoitettu lapsi jos jotain sentapaista ilmoittelee, niin se ohitetaan lapsen mielikuvituksella tai pahan puhumisena sijaisvanhempia vastaan. Tai sitten asia on painettu villaisella .
  Ajatusleikkinä jos ajattelee, että lasta on käytetty seksuallisesti hyväksi sijasperheessä tai laitoksessa, niin silloin on vain sana sanaa vastaan ja arvata saattaa, että hyvää tarkoittava aikuisen sana painaa aina enemmän . . . 

  Väliaikainen huostaanotto muuttuu melkein aina huostaanotoksi. Talkkari tietää erään pariskunnan, joilla oli hieman kahnauksia keskenään ja joku hyväkäs oli ilmoittanut lasten"suojelu"täteille asiasta. Oli kaksi "korppikotkaa" liihotellut paikalle ja yrittänyt ensin saada äidin lähtemään turvakotiin lasten kanssa ja kun se ei onnistunut, niin noin  10 ja 13 vuotiaita lapsia olivat sitten alkaneet käännyttämään lähtemään lastenkotiin " vain viikonlopuksi ". Oli kuulemma kaikki pleikkarit ja sun muut konsolipelit siellä, mutta kun perheestä löytyi saman kilkkeet ja vähän enemmän, niin se naula ei vetänyt. Vanhempi lapsi kun kyseli kotieläinten kohtaloa, niin olisi ne lähteneet " vain viikonlopuksi " löytyeläintaloon " hoitoon ".
  Ja koko ruljanssiin oli vain ja ainoastaan  "sossumummojen " päätelmä että isä olisi väkivaltainen seuraavana viikonloppua . . . mitenköhän tämän he päättelivät, kun mies ei ole ole ollut koko elämänsä aikana putkassa tai tuomittu mistään.

  Talkkari vaan ihmettelee, miten sellainen ihminen joka on epäonnistunut omassa parisuhdemuodostuksessaan ja / tai ole omia lapsia, omaa yleispätevät ja vain oikeat keinot lapsiperheiden ongelmien ratkaisuun ? ? ?