torstai 11. lokakuuta 2012

Liukkaita odotellessa, muistin virkistykseksi !

 Talkkari viimeeksi kirjoitti ja otti kantaa tiekelien liukkauteen tämän vuoden alkupuolella, tarkalleen 03.02.2012. Silloinhan ihan vähän kolaroitiin jossain kehä 3:n ulkopuollella.

 Eli tässä muistin virkistykseksi ja tulevia liukkaita odotellen:
                                                         Mälli

Talkkari ei otsikossa tarkoita sitä purutupakkia tai sitä mistä "isot" miehet" juttelevat, vaan yksikertaisesti ja karusti liikenneonnettomuudesta, toisaalta nyt voitaneen asiaa käsitellä tällä kertaa monikossa. On näet rytissyt ja kunnolla Eteläisessä Suomessa, siinä nippa nappa kehä 3:n liepeillä ja siitä kohti Suomenlahtea. Ja toki maalla ilakoidaan ja ihmetellään, miksi ihmeessä täällä tehtaillaan kolareita liukuhihnalla. 

  Asiantolaan on periaatteessa vain pari syytä, ensinnäkin täällä "etelässä" on hiukan enenmän liikennettä, kuin peräkylillä, sillä hiljaisemmallakin pihakadulla on vuorokaudessa enenmän liikennettä, kuin kyläraitilla koko vuonna. Toiseksi maakuntien väki ilakoi sillä, että helsinkiläiset ovat taas kolaroineet . . . Tosiasialisestihan kyseessä on erittäin suurella todennäköisyydellä näiden heinäkenkien veljistä ja sisarista, jotka olivat tulossa kotiin kylään viikonlopuksi. Toisaalta, jos maalaisveli / serkku ei olisi saanutkaan sukuloitsijoita sinne syrjäkylille vieraaksi niin nämä olivat matkalla halvemman asumisen paratiiseihin, kun perse ei kestä asumista stadissa tai aitojen stadilaisten joukossa.

   No myönnettäköön, että on olemassa kolmaskin ulottuvuus tapahtumassa, sillä kun nykyautoissa on jonkinlaista kelihälyttäjää ja hilavilkutinta, niin "tollo" on mennyt halpaan myyntimiesten lepertelyssä ja kun siihen lisätään vielä rallimaineemme, tapahtunut soppa tuli kuin tilauksesta, ilma tilausta.

  Kerta autossa on jos jonkinlaista avustavaa ja varoittavaa tekniikkaa, niin Talkkari taitaa tulla tekemään EU:lle ehdoituksen uudeksi direktiiviksi, että kaikki nämä yhdistettäisiin seuraavan kirjainyhdistelämän alle: KV- KV, eli Korvien-välin käyttö-vapaa . .