perjantai 26. lokakuuta 2012

KELIVAROITUS

  Sitten ollaan saatu ihan etelää myöden sitä valkoista ainetta, lumeksi myös Talkkari on kuulut sitä kutsuttavan. Pidemmällä tähtäimellä tai siis lumisateen jatkuessa pidempään, niin se tietää tiliä kiinteistöhoidon peruspuurtajille.
 http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/lumi_tuli_paakaupunkiseudulle-kolareita_sattunut/

  Talkkari melkein arvaa, että Stara:n siis Helsingin kaupungin "leikkiyhtiö / yksikkö" on jokavuotiseen tapaan myöhässä, lumitöidenkin osalta. Aamulla pitää puunata vehkeet, kun on saattanut muutama pölyhiukkanen tulla koneen päälle yön aikana. Ja kas sitten aukeavat kaupat, niin pienipalkkaiset työntekijät pääsevät etsimään niistä tarjouksia, eli pitäähän sitä jotenkin tulla toimeen. Jossain välissä toki pitää käydä laittamassa murua rinnan alle, että jaksaa "ajaa terveisiä" ( aurat tsm. laitteett ylhäällä ) ns. hoitoalueella.
  Tosin poikkeuksiakin on, lumet aurattu ja hiekoitus kunnossa, vähän syrjemmälläkin olevalla kujalla . . . Kas kun sen kujan tai pikkutien luokitus on nostettu korkeimpaan kategoriaa, ihan vaan siksi että siellä asuu joku glamourinen silmäätekevä tai päättäjä kaupungin organisaatiossa. Kyllä sentään jonkimoinen herran pelko on vielä kunnan virkamiehillä ja työntekijöillä.

  Talkkari muistaa viime talvelta Stara:n erään työnjohtajan erikoisen tulkinnan liukkaudentorjunnasta. Talon seinässä on kiinteistön raja ja ovesta oli tullut lämmintä ilmaa ja se sitten oli tehnyt sen, että kaupungin puolella oli liukasta. Oli tämä työnjohtaja tulkinnut asian aiheuttamisperiaatteen mukaan niin, että taloyhtiö oli velvollinen hoitaa liukkauden torjunta . . . ja monta metriä " naapurin puolelle ".  Smantapaisesti siis voitaisiin tulkita, että kaukolämmön  osittain sulattamat jalkakäytävien ja ajotieden liukkanden torjuta kuuluisi esim. Helsingin Energialle stadissa.
 
  No, eräs nutulleen mennyt ja itsensä loukannut köppäjalka on sitten asian vienyt oikeuden punnitavaksi. Ainakin alin oikeusaste on ollut sitä mieltä, että syypää on ollut katujen kunnossapidosta vastaava yhtiö, eli Stara. Hovioikeus lienee suorittaa katselmuksen paikan päällä ja varmaan sitten korkein oikeus ottaa myös kantaa. Elämme siis jännittäviä aikoja ainakin pääkaupunkiseudulla, tänäkin talvena.