tiistai 13. joulukuuta 2011

Ärrällä tai sitten ei.

  Johan tätä onkin odotettu, sillä taas saamme nauttia vapaan kasvatuksen toisesta aallosta. Ensinmäinenhän koettiin joskus 70- luvulla ja näistä ymmärtäjistä on sitten sikiänyt toinen aalto. Talkkain 5:stä vapaan kasvatuksen saaneesta kaverista on yksi kuollut huumeisiin, toinen viinaan ja kaksi on muuten vaan laitapuolen kulkijoita, eli vain yhdestä on tullut kunnon kansalainen. Talkkari on kyllä saanut sen ihan perinteisen kasvatuksen ja hieman laimentain sitä on siirtänyt lapsilleen. Ei voi ymmärtää "aikuisia" vatipäitä,  jotka  kysyvät joka helvetin asiassa lapsen hyväksyntää. Ja lapsihan on hevetin oppiva ja koettelee rajojaan, jos niitä ei vanhemmat anna. No viimekädessä sitten oikeuslaitos antaa jos antaa, edes alkuun kunnon rajojakaan. Melkoisen osan pahantekijöistäkin olisi varmaan voitu aikoinaan "pelastaa" kunnon kotikasvatuksella.
  Tuli luunappia ja tukkapöllyä opettajaltakin ja jos menit kotona valittamaan asiasta, niin tuplana tuli kotona ja vittuilut vielä päälle. Toisaalta vanhenmiten opettajatkin tulivat varovaiseksi, sillä isoimmat kollit saatoivat antaa takaisin. No, talkkarikin joutui vain kerran "ojentamaan" liikunnan opettajaa, mutta se tapahtui niin helvetin ovelasti, että jälkeenpäin vasta tajusi jutun juonen. Vähän liikuntatunnilla jääkiekkoa pelatessa tuli runtattua opettaja seinää vasten, ihan vähän vaan.

   Ei talkkarilla ole ollut nuorison kanssa ongelmia, lienee tuo ulkonäkö sen verran vittuimanen tai sitten kysymykseni: että haluaako itse valita rikkoutuvan luun vai valitsenko minä, niin hiljaista on ollut. Perinteisestihän väkivalta kun lopettaa vittuilun.
   Perseelleen on mennyt lastenkasvatus nykyään, johan lastensuojelun kustannukset on 200 miljoonaa, kuin 5 vuotta sitten ja silloinkin se summa ei ollut ihan pieni.

 http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/nuorten-kaytos-arralla-raivostuttaa-lukijat---etteko-osaa-siella-etela-suomessa-kasvattaa-lapsia/art-1288434962504.html