torstai 29. joulukuuta 2011

Liukkaat tulee, oletko valmis ? ?

  Näköjään ilmatieteen arvauskeskuksen väki alkaa olla yksimielinen siitä, että eteläiseen Suomeenkin saataisiin linta ja pakkasta. Hyvä ja huono tavallaan, sillä taas liukkaudet yllättävät, niin autoilijat kuin jallankulkijat. Tosin "erittäin isona pelastuksena" on jalankulkijoille annetta oma jalankulkijain- sääennuste.Voi jummijammi, nyt voi tavallinen kansa jättää aivot narikkaan ja mennä ulos huoleti kävelemään, ilman omavastuuta.
  Tosin autopuolella samanlainen palvelu ei sentään vapauta autoilijaa korvausvastuusta jos kolari tulee, mutta onhan meillä olemassa kasko- vakuutus. Sen mukaan tosin mokailla saa, mutta kohonneina vakuutusmaksuina, itseaiheutetun kolarin joutuu osareina maksamaan takaisin vakuutusyhtiölle. Jotkut eivät vaan tajua sitä, ei tajunnut senpuoleen talkkarin edesmennyt kaverikaan 80- luvullla, kun kolmatta uutta moottoripyörää haki liikkeestä, oli 2 edellistä lipsahtanut vähän metsähallituksen puolelle, viimeisin noin 100 metriä. Ja miksi Talkkari kirjoittaa menneessä olomuodossa niin syy on se, ettei kaverista ole kuullut sitten  90- luvun puolenvälin, liekö elossa enään.

  Tallekin talvelle ollaan kavereiden kanssa saatu hupia täällä Eteläisessä Suomessakin, ja oikeastaan täällä on paremmat selitykset, kun on kansankiellellä sanottuna " paskat housussa " Eräskin jalankulkija oli kuulemma vetänyt nutulleen, kun pihaa ei oltu hiekoitettu ja kun paikkaa tarkennettiin, niin kyseinen kinttupolku a) sijaitsi nurmikolla b) oli tontin rajojen ulkopuolella. Oli oikein kaatunut valveutuneesti soittanut ystävänsä edelliseltä työpaikalta  paikalle dokumentoimaan peseelleenmeno paikkaansa. Poliisihan on ystävä, mutta tälläkertaa sitten ei ollutkaan aikuisen oikeasti ystävä.. No, toisaalta eipä juuri ne muutamat pikkupakkaset olisi sitä kinttupolkua ehtineet jäädyttääkkää.
  Toinen, vieläpä huvittavampi kävi tässä joulun alla, kun eräs asukki oli autolla vetänyt parkkitalon ajoluiskassa seinään. Tälläkin kertaa, yritys hyvä kymmenen ja tulos oli, että asukki maksatutti kinnerinsä korjauksen kaskovakuutuksestaan. Sinänsä uskottavan oloinen oli vahinkoilmoitus, mutta silmiin pisti aivan pieni poikkeama. Oli kuulemma jäätä ollut luiskassa, kun ulkolämpötila oli + 6 astetta. Ja huonoimmillaan sen vuorokauden aikana oli sentään käynyt  -0,4 asteessa aamupäivällä. On siinä selittelemista ulkolle, kun selitys ei mennyt läpi vakuutusyhtiössä.  Taisi tytöllä vaan lähteä lapasesta kinneri, kun seinään törmäsi.
  Talkkari jää kolleegoiden kera odottamaan taas, mitä uskomattomia kertomuksia yllättävästä liukkaidesta.