tiistai 6. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivä

  94 vuotta sitten Suomi itsenäistyi ja liittyi niiden valtioiden joukkoon, jotka olivat itsenäisiä. Nykyään itsenäisyyttämme pidetään itsestäänselvyytenä, mutta sitä se ole ollut aikoinaan eikä tule olemaan. Ennen ryssä vaani itärajalla ja ensiyritys valloittamiseen tehtiin marraskuun 30 päivä alkaen. Piinaa kesti 105 päivää, ennenkuin ryssä tajusi, että ei tätä maata valloiteta marssimalla ja torvia toitotellen. Jäi kentälle meiltä noin 26 000 sankarivainajaa eli joka helvetin päivä melkein 250 soturia. Ryssä tyhmyyksissään tapatti "vain" 126 875 sotilastaan ja vammautti eriasteisesti noin 188 000.  

   Pitihän sitä ottaa revanssi jatkosodassa ja jälleen soturimme joutuivat vaikean tehtävän eteen, mutta jonka tuloksista nyt nautimme . . . . Itsenäisestä Suomesta. Mutta jälleen jäi kentälle noin 63 000 sankarivainajaa, sekä kukin 158 000 haavottuneesta kykyjensä mukaan alkoi rakentamaan sodan jälkeen tätä maatamme. Pensasneuvostoliittolaisia tällä kertaa kuoli 200 000 ja haavottui 385 000 ja edelleenkin onnistumatta tavoitteessaan.

    Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme tule, olkaamme siis suomalaisia.

Joskus 70- luvulla kenraali Ehnrothilta käydessään Englannissa, niin häneltä kysyttiin: Montako venäläistä on itärajalla tällähetkellä ? ? ?  Ehnrooth antoi vastauksen, että Suomessa on Neuvostojoukkoja muuutama sata tuhatta - parin metrin syvyydessä.