Itseasiassa tänään tulee kuluneeksi 27 vuotta ja 1 päivä, kun talkkari aloitti lumenluonnin kokopäiväisesti. Ja silloin oli lunta ns. normitalven verran tavallaan. Ja eilen 27 vuotta sitten lunta oli tulla tuprunnut viikonloppuna ja koko päivänkin tuli lunta, tosin kevyttä pakkaslunta lapin varressä meni koko helvetin päivä. Kaikkinensa se talvi oli hieman erilainen, kuin kuluva mutta eihän tämä mitenkään ole poikkeuksillsta vaikka taivaanluotsit sittä toittotaisivat.
Talkkari muistaa monta mustaa talvea, kun ei päässyt nassikkana kelkkamäkeen. Nykyään asiaa voi katsoa kahdelta kantilta, ei ole lumihommia mutta ei ole myöskään ylitöitä. Toissa talvena pääkaupunseudullakin oli pakkasia 77 vuorokautta peräkkäin, tosin tämäkin tieto on kaivettava jostain muualta, kuin ilmaston lämpenemiseen sitoutuneen ilmatieteen laitoksen sivustoilta. Eipä löydy myöskään 1987- 88 talven pakkasennätystä, Helsinki Kaisaniemi - 34,3 astetta celsiusta. Talkkari muistaa, kun sitten kelit lämpenivät siihen -10 asteeseen, niin tuntui siltä, että olisi pystynyt oleilemaan ulkona paitahihasillaan. Ammattitaidon osoituksena silloin talkkari väänsi hanat kaakkoon ja ei antanut automatiikan hoitaa lämmitysverkostoa, sillä säästettiin helvetisti pattereiden jäätymisiä. Juuri lauhtuminen aiheuttaa ongelmia, kun silloin pitäisi järjen vastaisesti laittaa hieman lisää lämpöä, se kylmä kun siirtyy juuri silloin rakenteista sisään.
Juhlapäivän kunniaksi talkkari sittenkin lähtee, näin pimeällä leikkaamaan sen helvetin nurmikon joulukuntoon muijan mieliksi.
Jk. Talkkarin mielestä talven tulisi olla sellainen, että pikkupakkaset alkaisivat siinä loka-marraskuun vaihteessa ja ensi lumi tulisi marraskuun lopulla. Lunta sataisi jokusen päivänä viikossa sen pari senttiä ja koko talvena alle puoli metriä. Kevät voisi alkaa jossan huhtikuun puolenvälin paikkeilla. Toikukuussa saisi olla jo helteitä, poikkeuksena vappu, jolloin jonkinmoinen myrsky ja räntäkeli ei olisi pahitteeksi ( roskaaminen vähentyy ) .