torstai 1. joulukuuta 2011

Syyntakeeton, eli hullu mikä hullu.

  Johan sitä hehkutetaan lehdissä, että Norjan joukkomurhaaja Anders Behring Breivik on kohta ns. vapaalla jalalla. Ei mies joudu oikeuden eteen vaan passitetaan hullujen huoneelle, iso pyörä kun vippaa tai siis on jo heittänyt pidempään.

  Talkkari tässä on vähän kaivellut Suomen joukkomurhaaja- hulluja, jotka ovat joutuneet hoitoon. Ensinmäisenä laarista ponnahtaa Sanna Sillanpää, joka helmikuussa 1999 lahtasi helsinkiläisellä ampumaradalla 3 miestä ja yksi haavoittui sekä sai elinikäiset vammat. Tämkin tyttö "sairasti" paranoidista skitsofreniaa, mutta kuulemma on sittemmin parantunut että käyskentelee keskuudessamme vailla valvontaa. . . . Oletettavasti ei ole ympäristölleen vaarallinen, kunhan muistaa ottaa lääkeensä oikeassa värijärjestyksessä ja säännöllisesti. Toivottavasti päätöksen tehneet ovat olleet oikeita ja aitoja lääkäreitä.
  Talkkarin mielestä tällaisissa tapauksissa pitäisi toisaalta toimia siten, että "parannuttuaan" joutuu istumaan oikeuden määrittelemän tuomion, päivästä päivään.