perjantai 2. joulukuuta 2011

Huuhkajat liikenteessä

   Johan on Suomen potkupallojoukkue nimetty Huuhkajiksi, kun aikoinaan yksi lintu tuli katsomaan "poikastensa" rapellystä stadikalla. Tänä vuonna on Forumin katolla pesää pitänyt pariskunta, josta yksi poikasista kuoli kesällä ja sentään kaksi muuta luultavimmin elää ja on muuttanut pois keskikaupungin sykkeestä.
 http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/cityhuuhkajien_huhuilua_kuulunut_jo/

  Mutta ylläolevassa uutisessa on Talkkarin mielestä pienen tarkennuksen paikka. Sillä tässä sankareita vilisevässä jutussa mainitaan ainoastaan Bubo bubo, mutta uutisessa unohdettiin Homo sapiens mulier / femina . Tuo eri-ikäisistä naisista käytetty adjektiivi, mutta mitä vanhempi sen painokkaammin käytetty. Sillä näin pikkujoulu- aikaan kuulee varsinkin näiden juopuneenoloista huhuilua / örinää; Pera hei, lähetään meille jatkoille tai Kalle, etsä voi nyt panna mua tässä porttikongissa, Usko, mä tuun teille jatkoille jne.
  Bubo bubo:lla hommassa on tekemisen meininki, eikä siinä ole kysymys muutaman minuutin tai korkeintaa tunnin puuhastelusta esileikkeineen, kuten Homo sapiens mulier / femina:lla. Tuskimpa taksikuski pidempään kuuntelee ähinää ja puhinaa takapenkillä. Aito huuhkaja kun sitoutuu esileikistä- hedelmöityksen kautta- kasvattamaan poikaset lentokykyisiksi yksilöiksi. Ihmisillä se maksimissaan voi johtaa jonkinlaiseen 18- vuoden elatusmaksun maksamiseen, mutta yleensä mies viimeistään seuraavana aamupäivänä ulkoistaa  Homo sapiens mulier / femina: n ja korkkaa kaljan krapulaan.