tiistai 20. joulukuuta 2011

Vaihteeksi vilppiä

  Tiedemaailmassa jos tekee vilppiä, niin uran alkuvaiheessa siitä jäädessä kiinni, se ura on siinä. Mutta jos sen tekee urallaan myöhemmin, niin se voi johtaa jopa palkitsemiseen eräillä aloilla. Ja kun poliisi itsekkin myöntää ( oletus ) että kaikkea heidänkin puhtoiseen porukkaan mahtuu ja ihmisiä hekin ovat, niin juuri näin on tapahtunut tässä kansakuntamme vahtikoirien keskuudessa, taas.

  Vaihteeksi poliisista on löytynyt villpintekijä ( yllätys ? ), eikä mistään pääsykokeen pikku lunttauksesta ei ole kysymys, vaan vakavasta tieteellisestä töherryksestä. Oli yli-komisarius ottanut ja mennyt lunttaamaan ja suoraan kopioimaan toisen poliisin otsasuoni pullollaan tekemästä opinnäytetyöstä poliisikorkeakoulussa, omaan tieteelliseen julkaisuunsa. Mutta toisaalta, jos kerran on kärähtänyt ja jäänyt kiinni niin mahdollistahan on, että on aikaisemminkin tehnyt vilppiä. Ja tämähän on vain talkkarin tieteellistä spekulointia.
  
   Mutta vielä tieteellisemmäksi tekee se, että kyseinen vilpintekijä työnskenteli Helsingin poliisilaitoksella yksikönjohtajana, niin koiruuden tullessa ilmi tämä "palkittiin" viralla poliisilaitosen esikuntaan vastaamaan kaupungin rikostutkinnan koordinoinnista. Ja liekö siellä myös hairahdettuaan vilppiin, niin pääsi "tarkkailuluokalle" eli, poliisitoimintayksiköön apulaispäällikön alaisuuteen.

  Kun näitä mätämunia tulla tupsahtaa vähänväliä esiin, niin miten putoinen se poliisi oikeasti on  ? ? ? Tai miten kieroutunut on näiden työyhteisö ja millaisia yksilöitä sinne on hakeutunut, olisi siinä tiedemaailmalle pohtimista.