perjantai 16. joulukuuta 2011

Siirtoja takaisin ? ? ?

  On talousnerot ja hattivatit suuressa viisaudessaan huomanneet. että se oma maa onkin mansikka ja muu maailma mustikka. Yks`sun toinen tuotantonsa ulkomaille siirtänyt yritys on häntä koipien välissä tulossa melkeimpä kiljuen takasin. Ihan tavalliselle duunarillehan on perussettiä muuttaa, vaikka Jopon väristystä jos tarvis vaatii, mutta Taiwanissa prosessi vien 5 kuukautta. No, syynähän voi olla yrityksen insinöörin halu, ensi käydä Italiassa ihmettelemässä, sitten Dubaissa töllistelemässä aavikkoa, vähän meditoimassa Intiassa, rilluttelemassa Thaimaassa ja kas vihdoin ja viimein ollaan Taiwanissa sen värikoodin kanssa. Samalla tulee lentopisteitä ihan rutosti, että pääsee viemään perheen vaikka Hampuriin hummailemaan.
  http://www.taloussanomat.fi/uutiset/2011/12/16/heippa-kiina--yritykset-palaavat-nyt-suomeen/201118935/12

  Vai olisko sittenkin syynä täällä halventuneet kaverille kanssa- pieni poliittiinen piiri pyörii kymmenykset, kun erilaiset wanhan konkarit on pudonneet norsunluutorneistaan ja kiinnijäämättömät tulleet varovaisemmiksi ? ?  Toisaalta köyhä kansa on alkanut karsastamaan idänihmeiden tekeleitä, vaikka tekopaikkaa on yritetty häivyttää tuotemerkin taakse.

 Oikeudessahan tiedetään, että juristi voittaa aina ja uutena hokemana voidaan pitää, että konsultti ja muutosjohtaja myöskin vetää pisimmän korren, tehtiin mitä tahansa.