keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Linnan "juhlat"

 Toden totta, onneksemme tämänvuotinen oli vaaleanpunaisen "muumimamma":n viimeisimpänä emännöimäksi jäävä itsenäisyyspäivän tilaisuus linnassa. Jos niin kävisi että uudellen joskus yrittäisi presidentiksi, niin taatusti kansa kokemaansa perustuen jättäisi valitsematta. Ja miksi talkkari kirjoittaa vaaleanpunaisesta, niin siihen on ihan perusteltu päätelmä. Kommarit kun on omineet täyspunaisen värin ja nämä demarit ovat mitä ovat, keikkuvat puolella perseellä vasemmalla ja toisella siinä tyhjän päällä, niin vihreätkin pääsee tuikkamaan jotain persuuksiin, sukupuolesta viis.
 
  Talkkari mitä kasoi naisten pukeutumista, niin aivan yliarvostettuja olivat kaikki ennakkohehkutukset. Vartiasen likan luomuskin jäi vajaaksi rintamuksista, että olisi ollut näyttävä. Ei väri sitä näet tee, eikä ennakkorummutus lehdissä . . .  paljon porua - vähän villoja.
  Ihan melkein vihreää sylkeä kävin heittämässä huussissa, kun julkilepso Silvia Modig lampsi ovesta sisään. No tulihan myös selväksi se, mikä on lepakkosuhteessa kaapin paikan näyttäjä. Ja joku kirjalijan tapainen Riikka Pulkkinen on tässä hehkutellut hyvän aikaa: ( lue ) Ollut esillä- mainostanut tuotoksiaan, tanssista Modigin kanssa. Talkkari voi kuvitella, kun siinä parketilla Riikka ja Silvia hankaileva toisian vasten, niin Riikka kohottelee kulmiaan. On Modig käynyt kaupassa hakemassa isompaa patukaa peliin, näet lienee ajatellut tehdä heti vaikutuksen, isolla sellaisella.
  Kikkelikarnevaalisti Jani Toivola virittelee epätoivossaan keskustelua siitä, että miesten välinen hinkkaaminen keskenään muistuttaa rotukeskustelua, Janin kohdalla lienee voitaneen ajatella näin olevankin, sillä häivähdys kenialaista verta löytyy, supisuomalaisesta nimestä huolimatta.
  Ja itse Väyrynen oli totutusti, ihan "pihalla" . . . alkaa jo suunnitelemaan ensivuoden linnan juhlia, kun hän on pressana. Ei Pave taida tietää, että ensin täytyy kaataa saalis, ennenkuin sen voi nylkeä.  
  Eeva-Riikka Korhola oli esittänyt illan kliimaksikseen, että joku kadetti säälisi häntä . . .  Kadetteja talkkari kyllä enenmän säälisi, mutta mitä mies ei tekisi upseerinuransa edistämiseksi . .

  Talkkari vitutti sen verran rankasti, että meinasi roiskaista telkkarin pihalle, mutta aikomukseksi jäi. Oli muija kaukoviisaasti pultannut vehkeen kattoon ja lattiaan kiinni, eli ilta jatkui perinteisesti. Talkkari lähti korsuunsa tiputtelemaan korpikuusen kyyneliä.