sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Krapula

   Tuo liiallisesta alkoholin käytöstä johtuva olotila tai sitten alkoholin puutteesta, kuten toiset asian ilmaisevat. Tapio Rautavaara kerran mainitsi talkkarin faijalle, että krapulan säätely on tarkempaa hommaa, kuin kellosepän työ ja niinhän siinä kävi että senkin päivän äijät ryyppäsivät.
   Nuorempana ei paljon sellaisia kohmeloita juuri tunnettu mutta näin vanhemmiten muttei viisastuneena, joskus pitkän illan jälkeen on krapulaksi tunnistteva olotila joskus kiusaa.
    Jälleen kerran on joku mukamas keksinyt krapulalääkkeen:
http://www.iltasanomat.fi/terveys/uutuustuotteessa-kova-lupaus-krapulasta-eroon-vartissa/art-1288434599427.html?ref=hs-tf-promo4
   Mutta ihan selvästihän siinä on perinteiset krapulan hoitoaineet:  asperiinia, kofeiinia ja jotain mahaa rauhoittava mömmöä. Saman saa myös aikaiseksi kahvikossulla, jossa on tilkka kermaa, sekä mehupilli, jos tutina tai vapina estää kupin nostamisen huulille ilman läikyttelyä. Sillä kirottu olkoon se, joka jaloa juomaa läikyttelee ympäriinsä. Ja se henkinen valppauskin palautuu ja saattaa jopa pompata pilviin,  kun känni kolahtaa uudelleen päälle.

 Talkkari on sitä mieltä, että millä se on tullut - niin sillä se myös lähteekin.