torstai 15. joulukuuta 2011

Facebook, eli mitä sinusta tiedetään

   Itseasiassa Facebook tuttavallisemmin fb tai vasepookki, on vain jäävuoren huippu, mitä ihmisestä tiedetään digitaalisessa muodossa. Talkkarinkin kansion "tekeminen" alkoi jo ennen ensiparkaisua synnytyssalissa, pikkubroidilla kuulemma jo odotushuoneen sohvalla.
   Jokainen tekemisemme on säilötty johonkin, vähintäänkin viranomaisten toimesta. Käy kaupassa ja vinguta etukorttia ja pankkikorttia, osta tai tilaa netistä, kirjoita e- mail, pirauta kaverille kännykällä, kävele kaupungilla niin kaikesta jää jonkinmoinen "jälki" johonkin tiedostoon. 
 
  Tässä kun talkkari miettii syntyjä syviä, niin melkeimpä omaksi salaisuudeksi jää se, montako kertaa on raapinut persettä tai painanut muijaa ilman kumia. Ja nämäkin on täytynyt tehdä hiljaa peiton alla. Tosin muijan onnenkiljahdukset, kuin myös talkkarin saamat suulliset palauteet rekisteröi yleensä naapuri. Niin ja muijan muistia ei voi deletoida edes ruusupuskalla tai kultakorulla. Tosin talkkari on ihan piruuttaan tehnyt vähän jäynää rekisterien pitäjille ja liittynyt ties mihin järjestöihin tai seuroihin, myöskin perustanut sellaisen erikoisuuden mistä ei yhdysrekisteri ei ole antanu vieläkään vastausta. Vastahan tuon perustamisasiakirjan olen vienyt viranomaille 15 vuotta sitten, nimittäin Virtuaalinen kuviokellunta ja puuhevosten perseenreiän mittaajien perinneseura- Yhdistys.

http://www.iltasanomat.fi/digi/facebook-paljasti-mita-tietaa-nuorukaisesta-1200-sivua-dataa/art-1288435492798.html