sunnuntai 25. elokuuta 2013

Estraaditaitelija . . .

  Talkkarien salaseura on kerran jos toisenkin pohtinut, mikä on ns. estraaditaiteilija ja miten se määritellään. Mutta juttu oli pakko purkaa vähän laajemmaksi . . . estraadiksi ja sen kokoon, sekä kuka tai mikä on taitelija.
  No, taitelijoitahan on moneen lähtöön . . . ja elämäntaitelijat ovat oma erikoinen osastonsa, mihin salaseura ei löytänyt minkäänlaista vastausta . . . Mutta taitelijaksi nimittelyä voi ja pääsee itse käyttämään kuka tahansa, sanoi kansa mitä tahansa . . . Mutta se heille se suotakoon . . . ja ihan ao. henkilöiden mielenterveyden vuoksi tai takia . . . kunhan se ei mene ns. överiksi.

  Kerta talkkarien salaseura iski pakan "auki" ja halusi määritellä estraadin koon, niin pitkällisen pohtimisen jälkeen tuli seuraavaan ristiriitaiseen tulokseen. Se voi olla pieninmällä kokoluokassa kutakuinkin nenäliinan kokoinen "pläntti" yleisön edessä tai suurimmillaan sen kuljettamiseen tarvitaan helvetin monta rekkaa ja kokoamisen tarvitaan paljon ammattitaitoista väkeä . . . ja sitähän ei voi pystyttää kuin paikkaan, missä seinät on leveällä ja katto korkealla . . . ja jotkut eivät hyvistä yrityksistä tai managerien toimesta eivät koskaan pääse sitä kokemaan . . .
  Esimekkinä voitaneen pitää, eräänlaisena parodiana ja managerin rahanahneuden ruumillistumana itse Sepi Kumpulaista . . tuota äidinpoikaa jota tituleerattiin, vastoin talkkarien salaseuran suostumusta . . . Laulavaksi talonmieheksi. Salaseura on kyllä kelpuuttanut ns. laulavaksi talonmieheksi Cisse Häkkisen, näin jälkikäteen tunnustuksen saaneena.
  Mutta kumminkin talkkarien salaseura on suuressa viisaudessaan päättänyt ottaa vastuksesta huolimatta ja siitä johtuen (ruottalaisperäiset haraa vastaan) rituaaliohjelmistoonsa seuraavan kappaleen, sarvien ja karvojen kera:  https://www.youtube.com/watch?v=jfAbklVPu80

  Mutta Laajasalon ja eritoten Jollaksen suunnalla töitä "tekevä" kansainväliseen yhtiöön kuuluva talkkarien salaseuran ehdokasjäsen tuli kännihuuruissaan ehdotelleeksi, että salaseuran seuraavaan kokoukseen kutsuttaisiin esiintyväksi estraaditaitelijaksi itse Mia Mari Johanna, kera muun mukana huojuvan väen . . . Tässä vaiheessa alkoi varsinainen ns. mylläkkä . . . pohjanmaan suunnan salaseuran jäsenet tarjosivat oksentelun lomassa, niin puukkoa kuin puntaria . . . Svante, tuo ruottalaisten suurlähetystön jokapaikan- "höylä" silmät kiiluen  . . . no, loppu onkin legendaa . . .  viimeisin tieto ehdokasjäsenestä: jossain matkalla pohjoiseen . . .

  Mutta kaikenkaikkiaan, estraadi voi vain olla sen kokoinen, kuin esiintyvän taitelijan painoarvo on markkinoilla . . . toki suhteutettuna ao, henkilön painoonkin . . .