tiistai 19. huhtikuuta 2011

Ylenpalttinen vaalituloksen retostelu, maailmalla

 On näköjään Suomi päässyt Kiinan ja muiden mahtimaiden rinnalle, vaalituloksemme voi jopa heiluttaa dollarin kurssia; kertoilee San Francisco Chronicle. Entisessä "emä"maassa Ruotsissa taasen sensatiojulkaisu Aftonpladet kertoo, että suomenruottalaiset pelkäävät saada turpaansa täällä, iltatunneilla.

  Talkkari voi ampua alas uutisankkana tämän ruottalaisten sepustuksen. Ihan suvussa oli naituna rantaruottalainen, sekkujeni äiti. Sopuisasti enoni ja hänen vaimonsa juttelivat toisilleen, omalla äidinkielellään, mutta jutustelun yltyessä riidan tapaiseksi, niin kumpainenkin vaihtoi toiselle kotimaiselle. Siis enoni, supisuomalainen ruotsinkielelle ja enoni vaimo ruotsista suomenkieleen. Ja kumpikin tuli täysin toisensa ymmärtämiseksi, viimeistään silloin.
 Samoin serkkujen kanssa tavallaan samoin kommunikoidaan keskenämme, he ruotsiksi minulle ja minä suomeksi heille, myös kännipäissämme ollessa. Tosin toinen serkkupoika kyllä on lahjakkaampi kiroilemaan, kuin minä. Tämä tuli esille kun vahingossa hehkuvaan pallogrilliin istui eräässä illanistujaisissa.